Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Zώδια: Έχουν δόση αλήθειας?

Χρόνια τώρα υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στους φανατικούς υποστηρικτές των ζωδίων και στους ορκισμένους εχθρούς τους. Οι μεν πιστεύουν ότι τα ζώδια και ο ωροσκόπος τους μπορούν να δώσουν απάντηση για τα πάντα, για το χαρακτήρα, τις αποφάσεις, τη συμπεριφορά, το μέλλον κτλ. Οι δε τα θεωρούν δεισιδαιμονικές εικασίες, προϊόντα της φαντασίας του ανθρώπου αλλά και πηγές εκμετάλευσης και κέρδους από τους επιτήδειους.

Η αλήθεια κατά τη γνώμη μου βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα το τι ζώδιο είναι κάποιος δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του. Προβλέψεις του στυλ "αυτό το μήνα οι σκορπιοί θα ερωτευτούν" ή ακόμα χειρότερα "αύριο στις δύο με τρεις το μεσημέρι θα πέσει κεραυνός στα κεφάλια των ζυγών" δεν έχουν καμία βάση, είναι επικύνδυνες και μοναδικός σκοπός τους είναι να γεμίζουν οι τσέπες της κάθε Πατέρα και της κάθε Παγιατάκη.

Ωστόσο όταν πηγαίνουμε στον χαρακτήρα και στη συμπεριφορά του ατόμου τα πράγματα δεν είναι τόσο αβάσιμα. Ο άνθρωπος, αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, δε διαμορφώνει χαρακτήρα μόνο από τη συναναστροφή του με άλλα άτομα αλλά και από τα ερεθίσματα που δέχετε από το περιβάλλον του. Ο εγκέφαλος μας επηρεάζεται και από παράγοντες όπως ηλεκτομαγνητική ακτινοβολία, ραδιοκύματα αλλά και πόσα ακόμα που δεν έχουν ανακαλυφθεί ή δε θα ανακαλυφθούν ποτέ.

Οπότε το πότε θα γεννηθεί ένα παιδί παίζει ρόλο για τον χαρακτήρα που θα διαμορφώσει, επειδή το περιβάλλον του θα δώσει στον εγκέφαλο του συγκεκριμένα ερεθίσματα που θα πυροδοτήσουν λειτουργίες, άγνωστες προς το παρόν, αλλά καταλυτικές ως προς τη μελλοντική συμπεριφορά του.

Λέγοντας περιβάλλον δεν εννοώ μόνο τη θερμοκρασία, την υγρασία, την ηλιοφάνεια αλλά και τις ακτινοβολίες που προέρχονται από το διάστημα, γνωστές και άγνωστες. Και σίγουρα η θέση των πλανητών και οι ελκτικές δυνάμεις που δρουν μεταξύ τους επηρεάζουν τις ακτινοβολίες αυτές. πχ μία ελάχιστη άνοδος της θερμοκρασίας, αποτέλεσμα ακτινοβολίας, σε ένα μικροσκοπικό τμήμα του εγκεφάλου μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα εγωισμού, ανασφάλειας, φόβου κτλ.

Συμπερασματικά μην περιμένετε από τα ζώδια να σας πουν πότε θα κερδίσετε το λόττο, πότε θα σας απολύσουν από τη δουλειά σας ή πότε είναι καλή περίοδος για διακοπές αλλά ίσως να παίζουν κάποιον, προφανώς ελάχιστο, ρόλο στο να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...