Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

World in Confict - RTS νέας γενιάς!

To World in Conflict είναι ένα εξαιρετικό real time strategy που αποτελεί προάγγελο για την μελλοντική εξέλιξη των παιχνιδιών του είδους. Εταιρεία ανάπτυξης είναι η Sierra Entertainment που μας έχει χαρίσει άφθονα διαμάντια στο παρελθόν όπως το θρυλικό Tomb Raider.

Το Story έχει ως εξής: Οι Σοβιετικοί συμμαχούν με τους Κινέζους και εισβάλλουν στην Ευρώπη και στην Αμερική! Στόχος σας να τους χαλάσετε τα σχέδια και να τους στείλετε από εκεί που ήρθαν! Για να το πετύχετε αυτό θα χρειαστεί να πολεμήσετε σε αμερικάνικο αλλά και σε ευρωπαικό έδαφος, κυρίως στις περιοχές γύρω από το Σιάτλ αλλά και τη Μασσαλία αντίστοιχα.

Πρακτικά έχετε τον έλεγχο ενός λόχου και εκτελείτε αποστολές καίριας στρατηγικής σημασίας. (Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα σας ζητηθεί να ρίξετε μέχρι και πυρηνική βόμβα). Εκτός από τα primary objectives υπάρχουν και αρκετά secondary που αν τα φέρετε εις πέρας με επιτυχία κερδίζετε συγκεκριμένα μετάλλια όπως της λεγεώνας της Τιμής ή τον ασημένιο σταυρό. Για να τα πετύχετε όλα αυτά μεταξύ άλλων ελέγχετε ελικόπτερα, τανκς και επίλεκτες χερσαίες μονάδες.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι χωρίς υπερβολές εκπληκτικά. Προσωπικά είναι τα με διαφορά τα πιο προσεγμένα γραφικά που έχω δει σε RTS! Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ακόμα και αν φτάσεις με scrolling στο maximum του zoom in που σου επιτρέπεται η ποιότητα της λεπτομέρειας είναι επιπέδου FPS! To εισαγωγικό video με δυσκολία καταλαβαίνεις ότι είναι animation ενώ τα cutscenes είναι εξαιρετικά ατμοσφαιρικά και σε βάζουν με επιτυχία στην πλοκή του πολύ καλογραμμένου story.

Μοναδικό μειονέκτημα του παιχνιδιού η έλειψη μεγάλου εύρους μονάδων το οποίο όμως ελπίζουμε να διορθωθεί στα sequel που περιμένουμε με ανυπομονησία για να μας χαρίσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης!

Βαθμολογία: 4/5

Ακολουθεί το trailer του παιχνιδιού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...