Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Η ζωή και η αιωνιότητα

Όλοι μας σίγουρα έχουμε σκεφτεί πως θα ήταν αν ήμασταν αθάνατοι.
Αν θα μπορούσαμε να ζήσουμε για πάντα.
Μία σκέψη και ίσως ένα όνειρο..



Τι μας οδηγεί σε αυτήν την σκέψη?
Μα φυσικά το οτι θέλουμε να τα ζήσουμε όλα, το οτι ονειρευόμαστε να γυρίσουμε τον κόσμο όλο, το οτι θέλουμε να νιώσουμε "γεμάτοι"....

Στην πραγματικότητα όμως, η αλήθεια βρίσκεται μακριά από τα παραπάνω και ταυτόχρονα τόσο κοντά μας. Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι "ποιό το νόημα της ζωής?". Εγώ θα έλεγα πως μια απάντηση είναι ο Θάνατος.


Όπως το κάθε τι που κάνουμε και βιώνουμε έχει ένα τέλος, έτσι και η ζωή έχει το δικό της τέλος, τον Θάνατο. Αυτό το τέλος δεν το γνωρίζει κανείς μας. Από την στιγμή λοιπόν που δεν γνωρίζουμε το τι θα γίνει ακόμη και στο επόμενο λεπτό, ίσως να πρέπει να κοιτάμε και να δίνουμε σημασία ακόμη και στα ασήμαντα και καθημερινά πράγματα.


"Ζήσε την στιγμή και άσε το μετά.." τραγουδούσαν οι Πυξ Λαξ.
Αυτό το αίσθημα του αγνώστου, αυτός ο φόβος αν θέλετε, είναι αυτό που κάνει σημαντική την ζωή, είναι αυτό που δίνει νόημα. Είναι αυτό που μας κάνει να ψάχνουμε για απαντήσεις, αυτό που μας κάνει να προχωράμε μπροστά.




Σκεφτείτε αν ξέρατε οτι δεν πρόκειται να πεθάνετε ποτέ. Όλα τα σχέδια θα πήγαιναν από την αναβολή στην αναβολή και από εκεί στην αιωνιότητα.. Από την στιγμή που αψηφούμε τον θάνατο και αναβάλλουμε την ζωή μας, σίγουρα θα αψηφούσαμε και την αθανασία, αφού ως εγωϊστικά όντα τα θεωρούμε όλα δεδομένα...

Αυτό που θέλω να πω.. ας κοιτάξουμε την ζωή έτσι όπως είναι.
Στιγμές... η μία μετά την άλλη....
Δεν ξέρεις πότε θα τελειώσουν, οπότε απόλαυσε την κάθε μία ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...