Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο?

Αν και προσωπικά διαφωνώ με σχεδόν όλες τις "μυθολογίες" που η θρησκεία επιβάλει εδώ και 2.000 χρόνια στα μέλη της, συνεχίζοντας όμως επιτυχημένα να αυξάνει την απίστευτη περιουσία της, για αρχή επέλεξα να ασχοληθώ με ένα θέμα που λίγο πολύ όλοι έχουν σκεφτεί και απορρίψει, για να μην έχουμε και αφορισμούς. Όχι ότι με ενδιαφέρει και πολύ δηλαδή, απλά μου αρέσουν οι κροτίδες την ανάσταση και δε λέει να τις χάσω...

Το θέμα αυτό, όπως προδίδει και ο τίτλος της ανάρτησης, είναι η μεταθάνατο ζωή, την οποία υποστηρίζει όχι μόνο η χριστιανική αλλά σχεδόν και όλες οι υπόλοιπες υπάρχουσες θρησκείες.

Η μεταθάνατο ζωή λοιπόν απλά δεν υπάρχει! Όταν πεθάνεις, πέθανες! Δι Εντ! Φινίτο λαμούσικα ντε λα σόλο μπερκούτσιο! Δεν έχει άλλο βρε αδερφέ! Και δε θέλω να γίνομαι απαιδιόδοξος αλλά ας είμαστε λογικοί επιτέλους!

Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδος του ζωικού βασιλείου! Ένα σύνολο χημικών ενώσεων και αντιδράσεων που αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον και σχηματίζουν αυτό που αποκαλούμε ζωή. Τίποτα παραπάνω! Και όταν αυτό που αποκαλούμε ζωή σταματήσει, ο άνθρωπος δεν συνεχίζει να υπάρχει οπουδήποτε αλλού (μου φαίνεται αστείο και μόνο που το γράφω, όχι να το πιστέψω κιόλλας), ούτε σαν πνέυμα, ούτε σα σώμα! Διασπάται και γίνεται τροφή για τα σκουλήκια και για άλλους οργανισμούς, αυτοί για άλλους κοκ.

Με τη ίδια λογική, ο (δήθεν) Θεός να την κάνει, έπρεπε κάθε έμψυχο ον να έχει ζωή μετά το θάνατο. Δηλαδή από τα σαλιγκάρια μέχρι τα ραδίκια! Και αν αυτό, λέμε τώρα, συμβαίνει, σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία κάποια στιγμή θα υπάρξει ο διαχωρισμός των καλών και των κακών για να αποφασιστεί ποιοί θα πάνε στο παράδεισο και ποιοί στην κόλαση. Και πες ότι με τα σαλιγκάρια θα βγεί άκρη (πχ όσα κιλίστηκαν στα σκατά, αμάρτησαν)! Αλλά ρε παιδιά ποιός θα αποφασίσει ποιό ραδίκι είναι καλό και ποιό όχι! Δηλαδή έστω ότι υπάρχει και ένα ραδίκι με κακές προθέσεις, εγκληματίας, δολοφόνος ρε παιδί μου! Ε, πώς σκατά θα κουνήσει να πάει να σκοτώσει?!?

Θα μου πεί κάποιος, οι άνθρωποι όμως δεν είναι σαν τα άλλα έμψυχα όντα, είναι ανώτεροι! Είναι δημιουργημένοι καθ'εικόνα και καθ'ομοίωσην... Και θα του πω εγώ με τη σειρά μου... ΞΥΠΝΑ! Η μόνη διαφορά του ανθρώπου με τα άλλα ζώα, είναι ότι λόγο μετάλλαξης, έχει μεγαλύτερο εγκέφαλο. Ο οποίος εγκέφαλος του επιτρέπει να φαντάζεται και να δημιουργεί από το πουθενά θεούς, θρησκείες και μετά θάνατο ζωές....

Και δεν τον αδικώ, ο φόβος του να μην είναι όλα μάταια τον έχει φτάσει ως εδώ. Αλλά ζούμε στον 21 πρώτο αιώνα! Όλοι, οι περισσότεροι για να ακριβολογώ, μέσα τους ξέρουν ότι είναι μπούρδες όλα αυτά! Αλλά και πάλι φοβούνται! Σκέφτονται με τη λογική "ρε και αν είναι αλήθεια? Δε γαμιέται! Πίστευε και μη ερεύνα...".

Τώρα θα με ρωτήσει κάποιος "Και έσυ ρε φίλε τί ζόρι τραβάς?". Το ζόρι που τραβάω αδέρφια είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος από όλα τα δεσμά! Να μην τον κρατάει κανένα ψέμα, να μην τον εκμεταλεύεται καμία θρησκεία με σκοπό το οικονομικό όφελος, και στο φινάλε φινάλε, ο άνρωπος πρέπει να πιστεύει στην αλήθεια! Γιατί? Γιατί έτσι είναι το σκαρί μας!

Αυτά και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Και μη ξεχνάμε ότι, ίσως, αν όλοι μας απορρίπταμε την ιδέα της ζωής μετά το θάνατο να ζούσαμε επιτέλους για το σήμερα, που έλεγε και ο J.Lennon....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...