Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τα 20 πράγματα που συμβαίνουν μόνο στις αμερικάνικες σειρές

1. Δεν υπάρχει κανείς ήρωας που να έχει το ίδιο όνομα με κάποιον άλλο. Πάντα όλοι γνωρίζουν έναν/μια με ένα ξεχωριστό όνομα.

2. Αν πρόκειται για κωμωδία, κανείς ποτέ δεν δουλεύει και είναι πάντα μέσα στην τρελή χαρά, έτοιμος για πάρτυ και βόλτες. Αν είναι αστυνομική σειρά, τότε όλοι δουλεύουν σαν τα σκυλιά και δεν έχουν φίλους ούτε προσωπική ζωή. Get a life...

3. Kανένας δεν περιμένει ποτέ για το ασανσέρ. Εκτός, φυσικά, αν το επιβάλλει το σενάριο, επειδή σε αυτήν την αναμονή θα γνωρίσει μαι ωραία γκόμενα/θα αναγνωρίσει τον ύποπτο.

4. Όλοι έχουν δουλειές που τους επιτρέπουν να μένουν μόνοι τους σε υπερ-επιπλωμένα σπίτια.

5. Παράλληλα έχουν ελαστικό ωράριο που τους επιτρέπει να πηγαίνουν όποτε θέλουν ρομαντικά τριήμερα, σε γάμους σε νησιά ή στο Λας Βέγκας. Και φυσικά δεν απολύθηκε ποτέ κανείς επειδή την κοπάνησε για brunch ή ένα… γρήγορο με το νέο του έρωτα.

6. Το ψυγείο είναι πάντα γεμάτο μπύρες κι είναι υποχρεωτικό κάθε φορά που κάποιος μπει στο σπίτι να το ανοίξει, να πάρει μια μπίρα, να την ανοίξει και αφού πιει μια γουλιά να την αφήσει στο τραπέζι/πάγκο.

7. Πάντα και παντού υπάρχει ένας γκέι. Που είναι αστείος. Αλλά έχει καλή ψυχή. Κι έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Και γνωρίζει πάντα αγόρια. Αλλά ποτέ τον αληθινό έρωτα.

8. Κάθε γραμματέας είναι είτε ξανθιά κουκλάρα ή μια 40άρα τροφαντή μπριόζα με καυστικό χιούμορ. Μέση λύση δεν υπάρχει.

9. Δεν συνηθίζουν να λένε "γειά", "τα λέμε" ή οτιδήποτε ευγενικό όταν θέλουν να κλείσουν το τηλέφωνο. Απλά όταν μαθαίνουν ότι θέλουν, το κλείνουν στο συνομιλητή τους στη μάπα και εκείνος το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό. Ή απλά γνωρίζουν και οι δύο πότε τα είπαν όλα και το κλείνουν ταυτόχρονα.

10. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να την σκαπουλάρει κανείς, αν έχει πει ψέμματα. Κάποια στιγμή όλα θα αποκαλυφθούν και τότε εκείνος θα βγάλει λογύδριο μετανιωμένου και θα παραδεχτεί το λάθος του.

11. Ο νέος γείτονας είναι ή θεό- γκόμενος/γκόμενα ή πιο ιδιότροπος κι από τον Χάνιμπαλ Λέκτερ.

12. Οι άντρες κλαίνε. Και γνωρίζουν κοπέλες στα μπαρ. Κάθε βράδυ.

13. Μετά το πέρας μιας συγκλονιστικής/ανθρώπινης/ξεκαρδιστικής/ρομαντικής ιστορίας όλη η παρέα θα μαζευτεί στο σαλόνι για να αποδείξει ότι το «καλό πάντα κερδίζει» ή ότι «κάθε εμπόδιο για καλό» ή ότι «ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς». Να έχει κανείς δουλειά εκείνο το βράδυ αποκλείεται.

14. Οι γυναίκες ψωνίζουν. Και πίνουν μόνο κρασί. Και μπορούν να τρέχουν μέσα στο καταμεσήμερο με 15ποντα.

15. Τα κλειδιά δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Οι πόρτες ανοίγουν δια μαγείας με το που αγγίξεις το πόμολο.

16. Τα τηλέφωνα δεν χρειάζονται φόρτιση, δεν μένουν ποτέ από μπαταρία και έχουν σήμα ακόμα και κάτω από τη θάλασσα. Εκτός βέβαια, αν σε κυνηγάνε.

17. Οι καλές φιλίες γεννούν μεγάλους έρωτες.

18. Στις αμερικάνικες σειρές ανήμερα του Thanksgiving δεν βρέχει ποτέ. Και τα Χριστούγεννα πάντα χιονίζει.

19. Δεν φοράνε ποτέ το ίδιο ρούχο δύο φορές.

20. Στις αστυνομικές σειρές, όλες οι εξετάσεις μπορούν να είναι έτοιμες μέσα σε μια ώρα. Και ποτέ κανένας δεν ξεφεύγει από την αστυνομία. Εκτός, βέβαια, αν πρόκειται για εγκλήματα παλιά που επιτέλους ήρθε η ώρα να εξιχνιαστούν. Και αν τύχει και παρακολουθούν τον ύποπτο μέσω τηλεφώνου, πάντα η κλήση διακόπτεται λίγο πριν τον εντοπίσουν. F*ck!

ΥΓ. Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τους παραπάνω κανόνες ονομάζεται Αλ Μπάντι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...