Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Σενάρια για εξωγήινη επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα


Τις… μεταφυσικές ανησυχίες των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας ξύπνησε ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Με κατεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά το… φλεγόμενο μπαλάκι χάθηκε όσο ξαφνικά εμφανίστηκε πυροδοτώντας δεκάδες σενάρια για UFO και εξωγήινες επισκέψεις στη Γη.Το ίδιο αντικείμενο ήταν ορατό και από την Αλβανία αλλά και από τα Σκόπια, ενώ καταγράφηκε ακόμη και από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη διέλευση του ιπτάμενου φωτεινού αντικειμένου δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι κατέπεσε στο ελληνικό έδαφος, σε κάποια περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης ή της Ηπείρου.

«Προφανώς πρόκειται για κάποιο κομμάτι από αστεροειδή ή από κομήτη. Από τη φωτεινότητά του μπορούμε να υπολογίσουμε ότι είχε διάμετρο από μισό έως ένα μέτρο. Η πτώση τέτοιων κομματιών είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, τις περισσότερες φορές όμως πρόκειται για αντικείμενα των πέντε και δέκα γραμμαρίων, που αφήνουν ένα αχνό ίχνος», σχολίασε στην «Espresso» ο κ. Χάρης Βάρβογλης, καθηγητής Φυσικής στον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πτώση αστεροειδών και κομητών είναι πολύ πιο συχνή από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, απλά τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αντιληπτή επειδή τα αντικείμενα αυτά πέφτουν στη θάλασσα και σπανιότερα σε κατοικημένες περιοχές.

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ορολογία γι’ αυτές τις… εξωγήινες επισκέψεις, η πτώση αντικειμένων από το Διάστημα συνηθίζεται πλέον να ονομάζεται «φαινόμενο της βολίδας».

«Συνηθίζουμε να ονομάζουμε έτσι το φαινόμενο αυτό γιατί κατά την πτώση τους τα αντικείμενα αυτά μοιάζουν περισσότερο με βολίδες που αφήνουν πίσω τους μια ουρά, άλλοτε πιο μεγάλη και φωτεινή και άλλοτε πιο μικρή και θαμπή, ανάλογα με το μέγεθός τους», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...