Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τα Μπισκότα

Μια νεαρή κυρία περίμενε την πτήση της στην αίθουσα αναμονής ενός μεγάλου αερολιμένα. Επειδή έπρεπε να περιμένει πολλές ώρες αποφάσισε να αγοράσει ένα βιβλίο να διαβάσει. Αγόρασε επίσης και ένα κουτί μπισκότα.

Κάθισε σε μια πολυθρόνα για να διαβάσει με την ησυχία της. Στο διπλανό κάθισμα ένας άνδρας άνοιξε το περιοδικό του και άρχισε να διαβάζει.

Δίπλα της ήταν τα μπισκότα. Μόλις πήρε το πρώτο ο άνδρας από δίπλα πήρε και αυτός ένα. Αισθάνθηκε ενοχλημένη αλλά δεν είπε τίποτα. Για κάθε μπισκότο που έπαιρνε, ο άνδρας έπαινε και αυτός ένα. Αυτό την εξαγρίωνε αλλά δεν ήθελε να κάνει σκηνή.

Όταν τελικά έμεινε ένα μόνο μπισκότο σκέφτηκε "Τι θα κάνει τώρα άραγε ο καταχρηστής;"
Τότε ο άνδρας παίρνει το μπισκότο και το κόβει στην μέση δίνοντάς της το μισό. Αυτό την εξαγρίωσε τελείως. Θυμωμένη πήρε αμέσως τα πράγματά της και έφυγε.

Όταν μπήκε στο αεροπλάνο και κάθισε στο κάθισμά της έψαξε την τσάντα της για τα γυαλιά της. Τότε έκπληκτη είδε το κουτί της με τα μπισκότα άθικτο. Είχε ξεχάσει να τα βγάλει.

Αισθάνθηκε απέραντη ντροπή. Ο άγνωστος άνδρας είχε μοιραστεί τα μπισκότα του μαζί της δίχως δεύτερη σκέψη, χωρίς να τον πειράξει καθόλου. Και όμως αυτή σκεπτόμενη οτι ήταν δικά της είχε θυμώσει. Τώρα όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι, δεν μπορούσε να ζητήσει συγνώμη.

Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που δεν μπορείτε να ανακτήσετε:

Η πέτρα...
.... αφού ριχτεί.


Η λέξη....
.... αφού ειπωθεί.


Η ευκαιρία...
... αφού χαθεί.


Ο χρόνος...
.... αφού περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...