Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Carthago delenda est!

Γιατί η Πόλη μας κίνησε να φοράει τα καλά της από το λιμάνι ως την Ακρόπολη; Γιατί παιανίζουν οι μπάντες εύθυμες μουσικές; Γιατί σημαιοστολίστηκαν οι λεωφόροι ως το Κολοσσαίον;
Γιατί Εκλογές έρχονται, πλησιάζει η ώρα που ο Λαός θα κληθεί να αποφασίσει για τους Ηγεμόνες του.

Γιατί οι καλογυαλισμένοι αυτοκρατρικοί φρουροί διώχνουν με αυστηρότητα τους άστεγους και τοξικομανείς απο το Ιστορικό Κέντρο; Γιατί τα συνεργεία ασβεστώνουν τα ρείθρα και σκουπίζουν και το τελευταίο σκουπιδάκι;
Γιατί Εκλογές έρχονται και ο Λαός δεν είναι καλό να αισθάνεται ανασφάλεια.

Γιατί οι τελάληδες καλούν τον κόσμο στο Κολοσσαίο; Τι φαντασμαγορικό θέαμα θα μας προσφέρει ο Αυτοκράτορας; Γιατί εκλογές έρχονται και πρέπει ο λαός να ενημερωθεί για τα Σκάνδαλα των Αρχόντων του πριν αποφασίσει.

Γιατί το Κολοσσαίο είναι μισοάδειο; Γιάτι ο κόσμος δεν χειροκροτεί τους αρματοδρόμους και δεν επευφημεί τον Αυτοκράτορα;<<Γιατί ο κόσμος βαρέθηκετόσα σκάνδαλα από όσα μπορεί να καταναλώσει Λαός>>, απεφάνθη ο οικονομικός διαχειριστής της Πόλης.<<Πρέπει να μοιρασούμε επειγόντως άρτο,ας ασχοληθούμε λίγο και με θέματα ουσίας>>,φώναξαν κάποιοι αυλικοί.

Ο πιο σημαντικός Χορηγός της Πόλης είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος.Ξενιτεύτηκε από μικρός σε αμερικές και σαουδικές αραβίες, εργάστηκε σκληρά,πρόκοψε και τώρα τρώει με μεγιστάνες παίζει γκολφ με εμίριδες και αποτελεί αξιοσέβαστο μέλος του διεθνούς τζετ σετ.Όταν έφτασε στην πόλη με το πανάκριβο καράβι του οι Ηγεμόνες χάιδεψαν με καχυποψία τα μούσια τους ακούγοντας τις διάφορες φήμες."Δεν ξέρει τι έχει","Με ένα νεύμα του ανεβάζει και ρίχνει κυβερνήσεις>>.

Η κουστωδία του μοίρασε γάλα και παιχνίδια στα παιδιά,κέρασε και ξανακέρασε στα καφενεία,συναντήθηκε με Ηγεμόνες και άρχοντες και έκλεισε μεγάλες συμφωνίες.Αλλά και από ποιους σπουδαίους προγόνους βαστάει η σκούφια του και πως είναι στο χέρι των κατοίκων της Πόλης να εκλέγουν όχι μόνο τους εν ζωή αλλά και τους θανόντες Ηγεμόνες. "Ψηφίστε με γιατι απ'όλες τις ιδέες είχα την Μεγαλύτερη"(Ελ.Βενιζέλος)

Σε ένα περίπατο του ο άξιος Χορηγός αντίκρισε μια καμμένη βουνοκορυφή.Θύμωσε πολύ και διέταξε τους δούλους του να την αναδασώσουν αμέσως.Άρεσε αυτη η ενέργεια σε πολλούς. Από τότε όλοι οι κάτοικοι της Πόλης άκουγαν την φώνη από το γυάλινο κουτί και τα ραδιόφωνα να τους καλεί για αναδάσωση.Οι Άρχοντες στην αρχή διστακτικά και μετά όλο και πιο ενεργά έστελναν συνεργεία και παρείχαν διευκολύνσεις με αντάλλαγμα να φωτογραφηθούν μπροστά στον κόσμο...

Βέβαια ο Χορηγός για κάθε δέντρο που φυτεύει κλέβει, καταπατεί και δολοφονεί με τον τρόπο ενός μεγιστάνα.Σκοτώνει και πληρώνει.Αλλά πόσο τέρπει τα μάτια το πράσινο!! Ορθάνοιχτες οι Πύλες της Πόλης στους κάθε λογής Χορηγούς.Η Πόλις Εάλω!

Γιατί σοβάρεψαν ξαφνικά τα πρόσωπα και άδειασαν οι πλατείες και οι λεωφόροι από τόσο νωρίς;
Γιατί οι κάτοικοι της Πόλης κουράστηκαν από τις τόσες ευφράδειες και υποσχέσεις.

Και γιατί από κάποιους που ήρθαν από πολύ μακριά άκουσαν ότι λίγα είναι τα ψωμιά της Πόλης,ότι είναι καταδικασμένη να καταστραφεί.Carthago delenda est!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

αποσπάσματα απο εφημ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ / Λεον

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Μην. που μας το έστειλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...