Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Δεν είμαστε μοναδικοί!!!

Σίγουρα η πλειονότητα μας πιστεύει ότι είμαστε μοναδικοί. Δηλαδή ότι δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δε θα υπάρξει κανείς που να είναι ακριβώς ίδιος με εμάς.

Λοιπόν κρατηθείτε γιατί χρησιμοποιώντας κάποιες από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες της φυσικής θα προσπαθήσω να σας αποδείξω ότι κάποιος, ή κάποιοι, ακριβώς ίδιοι με εμάς ζούσαν θα ζήσουν και υπό προϋποθέσεις ζουν αυτή τη στιγμή την ίδια ζωή με εμάς και είναι ακριβώς ίδιοι με εμάς.

Ας τα πάρουμε με μία λογική σειρά για να γίνουν πιο κατανοητά. Καταρχήν το σύμπαν δημιουργήθηκε από το πουθενά. Τι υπήρχε πριν? Τίποτα. Οπότε δημιουργήθηκε τυχαία. Μέσα στο πάντα όμως, δηλαδή μέσα στην αιωνιότητα είναι βέβαιο ότι δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν και άλλα σύμπαντα. Για την ακρίβεια άπειρα σύμπαντα. Οπότε καταλήγουμε στο ότι έχουμε άπειρα σύμπαντα.

Ας μείνουμε λίγο στο πώς δημιουργηθήκαμε εμείς. Η απάντηση είναι πάλι η ίδια. Τυχαία. Ο καθένας μας είναι ένα δημιούργημα τυχαίων γεγονότων. Από την τυχαία δημιουργία του σύμπαντος, μέχρι την τυχαία σύγκρουση σωματιδίων, μέχρι την τυχαία σύλληψη μας, μέχρι το τυχαίο γεγονός ότι διαβάζουμε αυτές τις λέξεις στο blog.

Όμως όταν μιλάμε για άπειρα σύμπαντα το κάθε τέτοιο τυχαίο γεγονός σε κάποιο άλλο σύμπαν έχει επαναληφθεί. Και μάλιστα όχι κάθε τυχαίο γεγονός μεμονωμένα αλλά σε κάποιο σύμπαν ή μάλλον σε κάποια σύμπαντα όλα τα τυχαία γεγονότα έχουν επαναληφθεί με την ίδια ακριβώς σειρά. Η πιθανότητα να έγινε αυτό είναι υπερβολικά μικρή αλλά επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για άπειρα σύμπαντα, άρα για μία απολύτως βέβαιη και πραγματική κατάσταση.

Αν μάλιστα δεχτούμε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν άπειρα σύμπαντα τότε κάπου σε κάποιο άλλο σύμπαν ο εαυτός σας διαβάζει τις ίδιες λέξεις με εσάς. Τρομακτικό? Ναι! Αλλά και πραγματικό. Για την ακρίβεια οι άπειροι εαυτοί σας. Γιατί μέσα στην απειρία των συμπάντων χωράνε άπειροι εαυτοί από τον καθέναν μας.

Και πηγαίνοντας λίγο πιο πέρα όχι μόνο άπειροι εαυτοί ίδιοι με εμάς αλλά και άπειροι εαυτοί που έχουν πάρει λίγο διαφορετικές αποφάσεις από εμάς. Από τις πιο σοβαρές μέχρι τις πιο αστείες. π.χ. η απόφαση να δεχτείτε μία δουλειά ίσως να ήταν διαφορετική για κάποιον άλλον από τους εαυτούς σας, και αυτό τον κάνει διαφορετικό από εσάς.

Και φυσικά για να μην είμαστε και τόσο εγωιστές ακόμα και αποφάσεις που επηρέασαν άμεσα την ανθρωπότητα σε κάποιο άλλο σύμπαν πιθανόν να είναι διαφορετικές. πχ ίσως σε άλλα σύμπαντα να μην έπεσε πυρηνική βόμβα στον Β Παγκόσμιο και η έκβαση του να ήταν διαφορετική. Και αυτό είναι από τα πιο απλά παραδείγματα.

Αυτό που μόλις διαβάσατε είναι σίγουρα δυσνόητο και αλλόκοτο αλλά ισχύει με σχεδόν 100% πιθανότητα αν δεχτούμε αυτά που σήμερα θεωρούνται δεδομένα. Η επέκταση που μπορεί να γίνει δεν έγινε γιατί σκοπός είναι να μείνουμε στην ουσία αλλά και σε λογικά πλαίσια ανάλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...