Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σημαντικές αλλαγές στο facebook

Μέχρι σήμερα η παγκόσμιας εμβέλειας ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook έδινε τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν, φωτογραφίες, δραστηριότητες και γκρουπ στα οποία συμμετέχουν οι διαδικτυακοί φίλοι τους, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα γούστα και τις αρέσκειες τους.


Στελέχη διαχείρισης του facebook ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι φέρνουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στη διάθεση των χρηστών και μελών της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας, μέσω του κουμπιού like ή dislike.

Με το πάτημα του κουμπιού, οι χρήστες θα μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και να γίνουν οπαδοί σελίδων από επιχειρήσεις, οργανισμούς και οργανώσεις που διαφημίζουν τα εμπορικά τους σήματα στο facebook.

Μέσω του facebook, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν like ή dislike σελίδες που οι φίλοι τους έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους, μέσω του ALEX LI ενός νέου λογισμικού που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Οι πληροφορίες μπορεί να αφορούν την πόλη που ζει ο κάθε χρήστης, το είδος της μουσικής που ακούει και τις ταινίες που βλέπει.

"Μόλις κάνετε την επιλογή σας, οποιοδήποτε κείμενο διαθέτατε προηγουμένως για την πόλη, την πατρίδα, την εκπαίδευση και την εργασία σας και αρέσει σε κάποιον χρήστη, θα αντικατασταθεί από αντίστοιχες συνδέσεις των εν λόγω σελίδων στο διαδίκτυο", ανέφεραν στελέχη της ιστοσελίδας.

Προηγουμένως, τα μέλη μπορούσαν να εγγραφούν στο Facebook σε σελίδες με το πάτημα ενός κουμπιού - ετικέτα "Γίνε Fan". Πλέον, αυτό το κουμπί διαβάζει και το "Like". Όταν κάποιος δηλαδή κάνει κλικ σε αυτό κουμπί, το Facebook θα προσθέτει τις σελίδες στο σχετικό τμήμα του προφίλ με τις "Πληροφορίες".

Επιπλέον, στο Facebook έχει προστεθεί νέος τύπος σελίδας που ονομάζεται "Κοινότητα" και ωθεί ανθρώπους να συγκεντρωθούν ουσιαστικά γύρω από ένα κοινό ενδιαφέρον ή θέμα της αρεσκείας τους.

"Οι κοινοτικές σελίδες είναι ακόμα σε μορφή beta, αλλά μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κάνουμε καλύτερη συλλογή των κοινών γνώσεων σε ένα θέμα", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τέλος, στο Facebook έχει προστεθεί ένα νέο στοιχείο ελέγχου της ιδιωτικής ζωής που επιτρέπει σε μέλη να κρύβουν τις λίστες των φίλων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...