Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Συνεχίζει να ονειρεύεται με μισό εγκέφαλο


Η 9χρονη Cameron Mott υπεβλήθη σε μία πολύωρη επέμβαση, όπου της αφαιρέθηκε ο μισός εγκέφαλος, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να συνεχίσει να κάνει όνειρα για τη ζωή της.




Η Cameron εξέπληξε τους γιατρούς και την οικογένειά της με την εκ θαύματος ανάρρωσή της από μία ριζική επέμβαση και πλέον ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα.
Η 9χρονη εμφάνισε το σύνδρομο Rasmussen στην ηλικία των 3 ετών. Πρόκειται για μία ασθένεια όπου της κατέστρεφε τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Ως αποτέλεσμα, η Cameron πάθαινε βίαιες επιληπτικές κρίσεις και εγκεφαλικά, τα οποία, όπως δήλωσαν οι γιατροί, μπορούσαν να αποτρέψουν με την αφαίρεση του μισού της εγκεφάλου.

«Ήταν πολύ τρομακτικό, γιατί δεν ξέρεις πως θα είναι το παιδί σου μετά από μία τέτοια δραματική επέμβαση,» δήλωσε η μητέρα της Cameron, Shelly Mott. «Νομίζεις ότι δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο παιδί. Ήταν σε κάθε περίπτωση η πιο σωστή επιλογή. Εμείς, που γνωρίζαμε τι έχει και ξέραμε πως η μόνη επιλογή ήταν αυτή η επέμβαση, ήμασταν πρόθυμοι να πάρουμε οποιοδήποτε ρίσκο για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής της.»



Η Cameron τελείωσε προσφάτως τις φυσιοθεραπείες της και τώρα μπορεί ξανά να τρέξει και να παίξει. Εντούτοις, έχει χάσει μερικώς την περιφερειακή της όραση.

Οι γιατροί γνώριζαν πως, αφαιρώντας τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου της -που ελέγχει την αριστερή πλευρά του σώματος- η μικρή θα έμενε παράλυτη μόλις ξυπνούσε από την επέμβαση. Ήξεραν, όμως, πως ο εγκέφαλος των παιδιών μπορεί να αναδομηθεί από μόνος του και να επανακτήσει τις λειτουργίες του.
Η Cameron βγήκε από το νοσοκομείο περπατώντας, τέσσερις εβδομάδες μετά την επέμβαση, χωρίς να έχει καμία απολύτως επίπτωση στην υγεία της από την επέμβαση.

Όταν ερωτήθηκε η ίδια για τα όνειρα που κάνει, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να γίνω μπαλαρίνα όταν μεγαλώσω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...