Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Επανήλθε στη ζωή 114 φορές


Η περίπτωση μίας γυναίκας θεωρήθηκε ως ιατρικό θαύμα καθώς επανήλθε από τους νεκρούς 114 φορές μέσα σε διάστημα 30 ωρών.





Η Ann Mintram δήλωσε πως πέρασε μία «κόλαση», καθώς οι γιατροί πάλευαν να της σώσουν τη ζωή με ηλεκτροσόκ.

Η 55χρονη κατέληξε να φέρει καψίματα στο σώμα της από τον απινιδωτή, καθώς οι γιατροί σε δύο νοσοκομεία της έκαναν συνέχεια ηλεκτροσόκ για σχεδόν 30 ώρες προκειμένου να την επαναφέρουν στη ζωή.

Έναν χρόνο μετά την περιπέτειά της, η Mintram ευχαριστεί τους γιατρούς που αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα και πίστεψαν πως μπορούν να την κρατήσουν στη ζωή.

Η γυναίκα εμφάνισε το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Ενήλικα -κατά το οποίο η καρδιά σταματάει για άγνωστη αιτία- όταν κατέρρευσε στο σπίτι της, την ώρα που παρακολουθούσε τηλεόραση. «Πέθανε» και αναστήθηκε πάνω από 100 φορές στην κλινική Ysbyty Gwynedd. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σε ειδική καρδιολογική κλινική, στο νοσοκομείο Broadgreen του Λίβερπουλ, όπου πέθανε άλλες 10 φορές.

Μιλώντας για την πρώτη φορά που επανήλθε στη ζωή, περιέγραψε το κάψιμο που ένιωθε στο στήθος της από τον απινιδωτή. Κάθε φορά που συνερχόταν, αισθανόταν ότι δεν θα αντέξει αλλά οι γιατροί την γύρισαν μπρούμυτα και της έκαναν ηλεκτροσόκ στην καρδιά από την πλάτη, μέχρι που κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της.

Η Mintram λιποθύμησε την ώρα που καθόταν μαζί με τον σύζυγό της. «Αισθανόμουν περίεργα και ζαλιζόμουν όλη τη μέρα αλλά το απέδωσα στην ηλικία,» δήλωσε η ίδια. «Παρακολουθούσα τηλεόραση και κάποια στιγμή γύρισε ο σύζυγός μου και με βρήκε λιπόθυμη.»

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, και την επόμενη μέρα, καθώς ετοιμαζόταν να επιστρέψει σπίτι της, η καρδιά της σταμάτησε.

«Πρόλαβε να με αρπάξει ο άντρας μου την ώρα που κατέρρεα και φώναξε τις νοσοκόμες. Το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι μου έκαναν αμέσως ανάνηψη.»

Παρόλο που βρισκόταν δίπλα στην εντατική μονάδα του καρδιολογικού, οι γιατροί δεν μπορούσαν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της για να την μεταφέρουν και έτσι συνέχισαν να της κάνουν ηλεκτροσόκ με τον απινιδωτή.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα τα καταφέρω. Φοβόμουν και ένιωθα σαν να τα παρατάω, γιατί το σώμα μου δεν άντεχε άλλο τα ηλεκτροσόκ. Το στήθος μου είχε καεί από ένα σημείο και μετά και χρειάστηκε να με γυρίσουν μπρούμυτα για να κάνουν τα ηλεκτροσόκ από την πλάτη. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι έχω έξι εγγόνια και μία οικογένεια, επομένως έπρεπε να παλέψω.»

Μετά από 20 και πλέον ώρες, η κατάσταση της Mintram σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε στην καρδιολογική κλινική. Και εκεί, όμως, οι γιατροί χρειάστηκαν να της κάνουν ηλεκτροσόκ καθώς η καρδιά της συνέχισε να σταματάει.

Σήμερα, η Mintram έχει έναν μίνι απινιδωτή τοποθετημένο δίπλα στην καρδιά της, ενώ ακολουθεί και μία ισχυρή φαρμακευτική αγωγή. Τους τελευταίους 12 μήνες δεν έχει υποτροπιάσει αλλά έχει διαγνωστεί με Μετατραυματική Διαταραχή Στρες, με αποτέλεσμα να παθαίνει κρίσεις πανικού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πλέον δεν μπορεί να κοιμηθεί με τα φώτα σβηστά και αναφέρει πως όταν ξυπνάει και έχει σκοτάδι, νιώθει σαν να ξαναζεί τον ίδιο εφιάλτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...