Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Άντρας από το... μέλλον στο CERN

Ένας επίδοξος σαμποτέρ συνελήφθη στο Μεγάλο Επιταχυντή Ανδρονίων (LHC) της Ελβετίας, καθώς ισχυριζόταν ότι έρχεται από το μέλλον.


Ο Eloi Cole ισχυρίζεται ότι ταξίδεψε πίσω από το μέλλον για να εμποδίσει τον LHC να καταστρέψει τον κόσμο.

Ο Cole προσπάθησε να εμποδίσει τη σύγκρουση σωματιδίων στον LHC, σταματώντας την παροχή των μηχανών.

Το προσωπικό ασφαλείας του CERN εντόπισε τον Cole να περιφέρεται στους χώρους του LHC, και συνελήφθη από την ελβετική αστυνομία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έψαχνε καύσιμα για τη «χρονομηχανή» του, μία συσκευή που έμοιαζε με μπλέντερ.

Η αστυνομία δήλωσε πως ο Cole αρνείται να αποκαλύψει τη χώρα από την οποία προέρχεται. «Δεν υπάρχουν χώρες εκεί απ'Α όπου έρχομαι. Η ανακάλυψη του μποζονίου του Higgs είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει απεριόριστη δύναμη, να εξαλειφθεί η φτώχεια και όλοι να τρώνε Kit-Kat. Είναι μία κομμουνιστική φρικτή σοκολάτα και είμαι εδώ για να τα σταματήσω όλα.»

Τα ταξίδια στο χρόνο, όμως, δεν δημιουργούν πρώτη φορά προβλήματα στον LHC. Πέρυσι, ο Γιαπωνέζος φυσικός Masao Ninomiya και ο Δανός Holger Bech Nielsen είχαν υποθέσει ότι το μποζόνιο του Higgs ήταν τόσο «απεχθές» που κατά κάποιο τρόπο προκάλεσε ένα κύμα στο χρόνο και εμπόδισε την ίδια του την ανακάλυψη.

Ο καθηγητής Brian Cox, φυσικός στο CERN, εξέφρασε τη συμπάθειά του για τον Cole. «Συγχωρήστε τον. Δεν φαίνεται να ήθελε να προκαλέσει κακό. Τουλάχιστον, δεν ανέφερε τίποτα μαύρες τρύπες.»

Ο Cole μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική της Γενεύης, αλλά μετά από λίγο κατάφερε να διαφύγει. Αν και στην αστυνομία επικρατεί μία σύγχυση, εντούτοις δεν φαίνεται να ενοχλούνται ιδιαίτερα από αυτή την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...