Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Άλλα τρία βαριά περιστατικά της νέας γρίπης

Άλλα τρία βαριά περιστατικά της νέας γρίπης διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Μεταξύ αυτών και ένα 11χρονο κορίτσι, χωρίς υποκείμενο νόσημα. Στο μεταξύ, τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί την τελυεταία εβδομάδα και εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα είτε έχουν κλείσει, είτε υπολειτουργούν, εξαιτίας της ραγδαίες διάδοσης του ιού της νέας γρίπης.

Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός των ειδικών ομάδων πληθυσμού με χρόνια νοσήματα από την ηλικία 6 μηνών και άνω, των αιμοδοτών και των ατόμων που φροντίζουν βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών. Επίσης, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας.

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ενημερωθεί από ορισμένες χώρες για μετάλλαξη του ιού H1N1 της νέας γρίπης. Ο ΠΟΥ διευκρινίζει πάντως ότι, παρά τη μετάλλαξη, ο ιός "παραμένει ευαίσθητος στα αντιιικά φάρμακα" και ότι οι μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα προσφέρουν προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...