Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Η φωτεινή πλευρά της ζωής

Ζούμε σε μια κοινωνία με φρενήρης ρυθμούς. Ζούμε μια ζωή γεμάτη στρες, καθορισμένη από το ρολόι. Έχουμε απαιτήσεις από τους γύρω μας συχνά υπερβολικές. Και με την σειρά τους οι υπόλοιποι έχουν τις ίδιες απαιτήσεις από εμάς. Έχουμε μάθει σωστά να αναζητούμε το τέλειο, αλλά δυστυχώς τα κριτήρια με τα οποία κάνουμε τις επιλογές μας είναι λανθασμένα.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες να είμαστε αγχωμένοι, να μην μπορούμε να χαλαρώσουμε, να μην μπορούμε να διασκεδάσουμε. Να αισθανόμαστε στεναχωρημένοι και πολλές φορές κενοί. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής όπου ζούμε.

Και όμως, αν κοιτάξουμε την ζωή μας με την σωστή προοπτική θα δούμε ότι τα ζητήματα τα οποία μας απασχολούν και μας βυθίζουν είναι τις περισσότερες φορές ανόητα. Σίγουρα ως άνθρωποι επηρεαζόμαστε από τους γύρω μας και από αυτά που μας συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας, αλλά πόσα από αυτά αξίζουν για να μας κάνουν θλιμμένους;Ποιο είναι το μυστικό ώστε να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε και να δούμε τις καταστάσεις όπως πραγματικά είναι; Ποιο είναι το μυστικό ώστε ακόμα και σοβαρά προβλήματα να έχουμε να καταφέρνουμε να προχωράμε και να κοιτάμε μπροστά;

Το μυστικό βρίσκεται στα παρακάτω τραγουδάκια. Δύο τραγούδια με στίχους απλούς και όμως γεμάτους νόημα.

Μια φάρσα είναι η ζωή πολύ καλά στημένη....
Σφύριξε χαρούμενα μπορείς.... Δες την φωτεινή πλευρά της ζωής....
Όλα στη ζωή σου είναι δανεικά., σκέψου θετικά... Όλα στην ζωή είναι σκατά...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...