Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Οι μεγάλες προφητείες και προβλέψεις για το 2010


Θα προλάβουμε να «ζήσουμε» τη συντέλεια του κόσμου το 2012 ή θα μας προλάβει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος το Νοέμβριο του 2010; Ομως μέχρι τότε εμείς οι Ελληνες θα έχουμε προλάβει να «πάρουμε» την Πόλη! Τι λένε ο Νοστράδαμος, οι «Κινέζοι» και οι «παραδοσιακοί» αστρολόγοι, αλλά και οι μεγάλοι Οίκοι Ενοχής για την παγκόσμια οικονομία. Για την ελληνική, έχουν μιλήσει οι «προφήτες» Αλμούνια, Γιούνκερ και Τρισέ!

2010 και “αντίστροφα ο χρόνος μετράει” που τραγουδάει και ο Χατζηγιάννης. Αντίστροφη μέτρηση μέχρι την απόλυτη καταστροφή του 2012, τη συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Γιατί τότε ο «Μεγάλος Χιλιομετρητής» των Μάγιας θα φθάσει στο «Σημείο Μηδέν» προκειμένου να αρχίσει ένας νέος κύκλος 1.872.000 ημερών (5.125,37 χρόνια). Στο κέντρο του Γαλαξία μας υπάρχει μια μαύρη τρύπα και το 2012 ο Ηλιος θα ευθυγραμμιστεί με το επίπεδο του Γαλαξία για πρώτη φορά ύστερα από 26.000 χρόνια. Ε, δεν μπορει αυτό το φαινόμενο να μην συνοδευτεί, σύμφωνα με τους επαγγελματίες καταστροφολόγους, με σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς. Και με κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία των παραγωγών του Χολυγουντ, βεβαίως!

Νοστράδαμος
Αλλά μέχρι να φτάσουμε στο 2012 έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θα έχουμε επιζήσει εως τότε;. Μήπως η συντέλεια έρθει νωρίτερα; Σύμφωνα με αναλυτες του Νοστράδαμου ( ο οποίος ήταν φαρμακοτρίφτης) τα περίφημα τετράστιχά του περιλαμβάνουν τις παρακάτω προβλέψεις για το 2010.

-Θα ξεσπασει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, το Νοέμβριο. Θα χρησιμοποιηθούν βακτήρια, ιοί και χημικά όπλα

-Θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

-Θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας.

- Ενδεχόμενως θα ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση στην χερσόνησο της Κριμαίας.

- Η Ευρώπη θα υποστεί οικονομική ύφεση

-Θα υπάρξει χημική καταστροφή στη Μαύρη Θάλασσα.

Θα πάρουμε την Πόλη
Ο Νοστράδαμος δεν το έχει προβλέψει, αλλά εμείς οι Ελληνες θα πάρουμε την Πόλη το πολύ μέχρι την Ανοιξη. Στις Προφητείες του, ο Κοσμας ο Αιτωλός έχει πει ότι το ποθούμενο θα έρθει όταν θα έχουμε δυο Πασχαλιές μαζί. Εφτασε η ώρα, λένε οι μελετητές του Αγίου. Διότι φέτος το Πάσχα πέφτει 4 Απριλίου και σύμφωνα με τα παλαιό ημερολόγιο συμπίπτει με την 25η Μαρτιου, που για την Ορθοδοξία θεωρείται μικρή Πασχαλιά.

Οι Κινέζοι
Το 2010 είναι η χρονιά του μεταλλικού τίγρη για τους Κινέζους. Κυριαρχούν δύο στοιχεία, το μέταλλο και το ξύλο και σύμφωνα με την αντίληψη του fung – shui το μέταλλο κόβει το ξύλο, που σημαίνει ότι θα ζήσουμε μια συγκλονιστική χρονιά. Παρεμπιπτόντως ο Αλμούνια τι είναι στο κινέζικο;

Σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρωταγωνιστήσουν οι κινητοποιήσεις για δικαιοσύνη και καλύτερες συνθήκες ζωής. Σε κοινωνικό επίπεδο, ο συσσωρευμένος θυμός θα εκδηλωθεί σφοδρά και συγχρόνως θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση, θα ξεσπάσουν πόλεμοι ανάμεσα σε κράτη, αλλά και συγκρούσεις μέσα στις κοινωνίες.

Προσέξτε, λενε οι ειδικοί …κινεζολόγοι, το fung-shui του σπιτιού ή γενικά του χώρου όπου ζείτε. Περισσότερο ευάλωτοι στους αιφνιδιασμούς του Τίγρη θα είναι όσοι κατοικούν σε επίπεδα μέρη ή έχουν στα δεξιά του σπιτιού τους πεδιάδα ή λίμνη. ( Τώρα καταλαβαίνω γιατι κάψαμε το καλοκαίρι τη περιοχή στη Λίμνη του Μαραθώνα!) Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να φυτέψουμε χαμηλούς φράχτες στα δεξιά και ψηλά δέντρα στα αριστερά ή με κάθε τρόπο να συμβολίσουμε ψηλότερο επίπεδο στην αριστερή πλευρά (κοντάρια με σημαίες, φώτα με ανοδικό φωτισμό). Προσοχή: Το αριστερό και το δεξί του σπιτιού προσδιορίζεται, κοιτώντας από μέσα προς τα έξω. αν στέκεσαι στην πόρτα του σπιτιού και κοιτάς από μέσα προς τα έξω. Όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, η κυριαρχία του λευκού πιθανόν να ενεργοποιήσει τον μεταλλικό τίγρη. Γι αυτό κάντε μια αλλαγή και σπάστε τη μονοχρωμία του λευκού. Τέλος αν έχετε ομοιώματα ή αγάλματα αιλουροειδών σαν διακοσμητικά στο σπίτι σας, όσο συμπαθητικά κι αν είναι, καλό είναι να τα φυλάξετε αυτή τη χρονιά.

Οι «παραδοσιακοί» αστρολόγοι
Το 2010 θα συμβει ένα μεγάλο πλανητικό γεγονός, που αποκαλείται “Ταυ Τετράγωνο”, γιατί σε αυτόν τον σχηματισμό οι πλανήτες βρίσκονται στα τρία άκρα του γράμματος Τ. Αυτό θα συμβει ανάμεσα σε τρεις εκρηκτικούς και ανατρεπτικούς πλανήτες: στον Ουρανό (που θα μπει εφέτος στον Κριό), τον Κρόνο (που πρόσφατα μπήκε στον Ζυγό) και τον Πλούτωνα (που πριν από ένα χρόνο περίπου πέρασε στον Αιγόκερω). Η τελευταία φορά που είχε συμβεί ένας ανάλογος πλανητικός σχηματισμός ανάμεσα στους ίδιους πλανήτες ήταν το 1930, χρονιά που εκδηλώθηκε παγκόσμια το μεγάλο οικονομικό κραχ. Γενικά, η δεκαετία του 2010 αστρολογικά μοιάζει πολύ με τη δεκαετία του 1930, με μια ιδιαίτερα βίαιη, δηλαδή, σκοτεινή και ταραχώδη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας (άνοδος φασιστικών κινημάτων, εξαθλίωση κοινωνικών στρωμάτων, εμφύλιοι πόλεμοι), η οποία οδήγησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τι θα γίνει στην παγκόσμια οικονομία
Να δούμε και τις προβλέψεις των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων, οι περισσότεροι εκ των οποίων- σημειωτέον- δεν είχαν προβλέψει ούτε στο ελάχιστο την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Σε γενικές γραμμές, αυτοί οι οίκοι εμφανίζονται αισιόδοξοι, κρατουν όμως και μια …πισινή μην πέσει ο οίκος τους και τους πλακώσει.

BANK OF AMERICA: Η οικονομική ανάκαμψη θα είναι πιο αδύναμη από αυτήν που τυπικά έρχεται μετά από το τέλος μίας σοβαρής ύφεσης, εκτιμά η Bank of America/ Merrill Lynch

NOMURA: Χωρίς κάποιο άλλο μεγάλο σοκ, κάτι που η Nomura τονίζει πως δεν περιμένει, η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει στην οδό την ανάκαμψης, με την ανάπτυξη του 2010 να τοποθετείται στο 4,2%.

BNP PARIBAS: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιστρέψει το 2010, όμως δεν θα είναι ίση σε όλες τις περιοχές, σημειώνει η BNP Paribas. Οι αναδυόμενες αγορές θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Αυτό που πάντως θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές, όπως τονίζει η BNP, είναι η διαχείριση της ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες.

MORGAN STANLEY: Κλειδί η απόσυρση των πακέτων στήριξης που δόθηκαν το 2009 για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το 2010 η διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης καθώς και η περαιτέρω πορεία των αγορών θα καθοριστούν από την απόσυρση όλων αυτών των μέτρων. Ο στόχος είναι η ενισχυμένη από τις κυβερνήσεις ανάπτυξη να επιστρέψει και πάλι στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.

CREDIT SUISSE: Ο διεθνής οίκος αναμένει πως η παγκόσμια οικονομία το 2010 θα σημειώσει μία αποπληθωριστική ανάκαμψη και οι αγορές, με τη βοήθεια της νομισματικής πολιτικής και της δημοσιονομική εξυγίανσης, θα κινηθούν ανοδικά. Το κλειδί πάντως όλων και κυρίως για τη μοίρα του χρηματοοικονομικού κλάδου θα είναι η πορεία στην αμερικανική αγορά κατοικίας.

Για την ελληνική οικονομία τις προβλέψεις τις γνωρίζετε από τους «προφήτες» Αλμούνια, Γιούνκερ και Τρισέ. Οι τρεις Μάγοι με τα «δώρα». Χρονια πολλά!

πηγη

1 σχόλιο:

Σχολιάστε μας...