Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Επιβίωσε από το σεισμό χάρη στο iPhone


Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής Dan Woolley γυρνούσε ένα ντοκιμαντέρ για τις επιπτώσεις της φτώχειας στην Αϊτή όταν χτύπησε ο εγκέλαδος.
Θα μπορούσε να είχε πεθάνει αλλά κατάφερε να επιζήσει με τη βοήθεια της εφαρμογής πρώτων βοηθειών του iPhone, που του έδειξε πώς να γιατρέψει τα τραύματά του.

Ο Woolley είχε καταπλακωθεί από τα χαλάσματα και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το κινητό του για να φωτίσει το χώρο γύρω του και να μπορέσει να τραβήξει φωτογραφίες των ερειπίων, ώστε να βρει ένα ασφαλές μέρος μετακινηθεί. Κατάφερε να βρει καταφύγιο στο φρεάτιο ενός ανελκυστήρα και εκεί ακολούθησε τις οδηγίες που του έδωσε η εφαρμογή πρώτων βοηθειών του iPhone για να φτιάξει έναν επίδεσμο και να δέσει το πόδι του και το κεφάλι που αιμορραγούσαν.

Η εφαρμογή συμβούλεψε επίσης τον Woolley να μην αποκοιμηθεί και έτσι έβαλε το ξυπνητήρι του κινητού του να χτυπάει κάθε 20 λεπτά. Εξήντα πέντε ώρες μετά, ένας Γάλλος διασώστης τον βρήκε και του έσωσε τη ζωή.

«Είδα τους τοίχους να κουνιούνται και άκουγα γύρω μου έναν πολύ δυνατό θόρυβο,» δήλωσε ο ίδιος ο Woolley, φέρνοντας ξανά στο μυαλό του τη στιγμή του σεισμού. «Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Ο David φώναζε “κάνει σεισμό” και αμέσως κατέρρευσαν τα πάντα και βρεθήκαμε και οι δύο στο σκοτάδι.»

Το περιστατικό με τον Woolley τονίζει τη μεγάλη κοινωνική επιρροή του iPhone και των άλλων smartphone. Μία διαδικτυακή σύνδεση και μία συσκευή, που υποστηρίζει εφαρμογές υγείας, μπορούν να μεταμορφώσουν έναν άνθρωπο σε παντογνώστη και να αποδειχτούν σωτήριες. Στην περίπτωση του Woolley, μία εφαρμογή του iPhone τον μεταμόρφωσε σε ερασιτέχνη γιατρό και τον έσωσε από μία φυσική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...