Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ανθρωποθυσίες παιδιών στην Ουγκάντα

Σοκαριστικά στοιχεία αποκάλυψε έρευνα του BBC σχετικά με τις ανθρωποθυσίες στην Ουγκάντα, όπου συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα τελετουργικές δολοφονίες παιδιών, καθώς μέλη του σώματος τους και αίμα χρησιμοποιούνται για να εξευμενίσουν τα πνεύματα και να χαρίσουν πλούτη.

Ταυτόχρονα, σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις ενός πρώην «μάγου-γιατρού», ο οποίος ομολόγησε ό τι ο ίδιος θυσίασε τουλάχιστον 70 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του γιου του, κατά τη διάρκεια τελετών και ο οποίος πλέον ηγείται εκστρατείας ενάντια σε αυτό το απάνθρωπο έθιμο .



"Οι πελάτες έρχονταν σε εμένα σε αναζήτηση πλούτου. Απήγαγαν τα παιδιά άλλων και αφού τα σκότωναν αφαιρούσαν την καρδιά και το αίμα, τα τοποθετούσαν σε κονσερβοκούτια και τα εναπόθεταν κάτω από το δέντρο από όπου ακούγονται οι φωνές των πνευμάτων".

Ο ίδιος δηλώνει ότι από το 1990 που ξεκίνησε την εκστρατεία κατά των ανθρωποθυσιών έχει καταφέρει να εγκαταλείψουν το επάγγελμα τους περισσότεροι από 2.400 «μάγοι-γιατροί».

Ανατρέχοντας στις αναμνήσεις του παρελθόντος ο Polino Angela θυμάται έντονα τη μύηση του κατά τη διάρκεια τελετής στη γειτονική Κένυα, όπου θυσιάστηκε ένα αγόρι περίπου 13 ετών.

"Αφού το παιδί θανατώθηκε με μαχαίρι στο λαιμό με μία τομή μέχρι τα πόδια, το σώμα του κόπηκε στα δύο και τοποθετήθηκε πάνω μου. Όταν επέστρεψα στην Ουγκάντα υποχρεώθηκα, από εκείνους που με μύησαν, να σκοτώσω σε ανάλογη τελετή το γιο μου, ηλικίας 10 ετών. Βρήκα μια δικαιολογία για να διώξω τη γυναίκα μου από το σπίτι και αφού βεβαιώθηκα ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες, ανάγκασα το παιδί να ξαπλώσει στο πάτωμα και έκοψα με ένα μεγάλο μαχαίρι το λαιμό του, σα σε γκιλοτίνα".

Όταν ρωτήθηκε αν φοβάται ότι θα διωχθεί ποινικά για τους 70 φόνους που διέπραξε, δήλωσε ότι "έχω πάει σε όλες τις εκκλησίες ... και με γνωρίζουν ως πολέμιο της μαγείας και των ανθρωποθυσιών, οπότε νομίζω ότι η μετέπειτα δράση μου με έχει απαλλάξει από το παρελθόν μου". Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός Ηθικής και Ακεραιότητας της Ουγκάντα δήλωσε ότι "η αναδρομική τιμωρία του κ. Angela ενδεχομένως να προκαλούσε σημαντικά προβλήματα. Αντίθετα, εάν μπορούμε να πείσουμε την Ουγκάντα να αλλάξει τα έθιμα της στο εγγύς μέλλον θα ήταν πολύ πιο εύστοχο αντί να ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν".

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Ουγκάντα παραδέχεται ότι οι ανθρωποθυσίες βρίσκονται σε άνοδο, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να συστήσουν ειδική αστυνομική υπηρεσία που εξιχνιάζει τέτοιες υποθέσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας 26 σχετικές δολοφονίες ερευνήθηκαν το 2009, αν και θεωρούν ότι οι σχετικοί θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι, καθώς αγνοείται η τύχη τουλάχιστον 120 παιδιών, αλλά και πολλών άλλων που δεν έχουν δηλωθεί στην αστυνομία.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...