Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Παιδιά φαντάσματα στοιχειώνουν νεκροταφείο


Μήπως βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία τις φιγούρες δύο παιδιών, που γεννήθηκαν με διαφορά σχεδόν μισού αιώνα, να παίζουν στη δική τους υπερφυσική παιδική χαρά;



Η οικογένεια που τράβηξε τη φωτογραφία, στο Πίκτον της Νέας Νότιας Ουαλίας, την ώρα που βρισκόταν σε γύρο φαντασμάτων, ορκίζεται πως δεν υπήρχαν παιδιά μέσα στο νεκροταφείο του Αγίου Μάρκου.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι: ποιος ή τι υπάρχει εκεί έξω;

Ο τοπικός θρύλος μιλάει για δύο παιδιά, τον Ντέιβιντ Σο και τη Μπλανς Μουν, που πέθαναν με διαφορά 60 χρόνων.

Η Μπλανς σκοτώθηκε το 1886, όταν μία στοίβα σιδηροδρομικών στρωτήρων έπεσε πάνω της και την πλάκωσε την ώρα που έπαιζε με τους φίλους της.

Ο Ντέιβιντ ήταν ο γιός ενός υπουργού και πέθανε το 1946 από πολιομυελίτιδα.

Η γυναίκα πίσω από το φακό της μυστηριώδους φωτογραφίας, Ρενέ Ίνγκλις, είπε πως ήταν «δύσπιστη» πριν κάνει αυτό το γύρο φαντασμάτων.

«Όταν φτάσαμε στο νεκροταφείο, άρχισα να κοροϊδεύω και να κάνω αστεία για το όλο θέμα, ρωτώντας πότε θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα φαντάσματα,» δήλωσε η ίδια.

«Είμαι σίγουρη πως όταν τράβηξα τη φωτογραφία δεν υπήρχε κανείς στο νεκροταφείο. Οι μόνοι άνθρωποι που είδαμε ήταν μία τετραμελής οικογένεια, 10 λεπτά αργότερα, αλλά τα παιδιά ήταν συνέχεια κολλημένα πάνω στους γονείς τους.»

«Όταν εμφανίσαμε τις φωτογραφίες μας και είδαμε τα παιδιά, ανατρίχιασα ολόκληρη και πάγωσα. Εκείνο το βράδυ δεν μπόρεσα να κλείσω μάτι. Από δω και στο εξής δεν πρόκειται να ξαναδώ θρίλερ. Ομολογώ πως δεν πίστευα στα φαντάσματα αλλά η εμπειρία μου αυτή μου άλλαξε τη γνώμη.»

Η ιστορικός Λιζ Βίνσεντ πραγματοποιούσε γύρους φαντασμάτων στο Πίκτον -θεωρείται η πιο στοιχειωμένη πόλη σε ολόκληρη την Αυστραλία- μέχρι πριν από έναν χρόνο που πέθανε. Από τότε, τη σκυτάλη πήρε ο σύζυγός της, Τζον, και η κόρη τους,Τζένι Ντέιβις.

«Το Πίκτον είναι στοιχειωμένο,» ισχυρίζεται η Ντέιβις. «Οι επισκέπτες ανυπομονούν να δουν τις φωτογραφίες που τράβηξαν από δω, γιατί τα περισσότερα πράγματα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.»

Μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές του γύρου είναι η Έμιλυ, μία κυρία που χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από ένα τρένο το 1916, ενώ έκοβε δρόμο μέσα από το Τούνελ Ρέντμπανκ Ρέιντζ, γνωστό και ως το Τούνελ Μανιτάρι, για να επισκεφτεί τον αδερφό της.

Η Έμιλυ Μπόλαρντ ήταν 50 χρονών, ελεύθερη, και έμενε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές. Πριν να κόψει δρόμο, δεν κοίταξε τον πίνακα με τα δρομολόγια και την ώρα που βρισκόταν μέσα στο τούνελ πέρασε ένα τρένο και την πάτησε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

«Της αρέσει να περιφέρεται ανάμεσα στους επισκέπτες και να αγγίζει τα μαλλιά τους και το σώμα, ειδικά τα χέρια και τα πόδια τους,» αναφέρει η Ντέιβις.

«Πολλοί από τους επισκέπτες λένε πως αισθάνονται ένα κρύο κύμα αέρα να έρχεται μέσα από το τούνελ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...