Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Πρώην μαφιόζος καίει τον Μπερλουσκόνι

Πονοκέφαλο προκαλούν στον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκαλύψεις που συνδέουν το όνομά του με τη μαφία στη Σικελία, Κόζα Νόστρα.


Πρώην μέλος της οργάνωσης κατέθεσε σε ιταλικό δικαστήριο ότι μαφιόζος που καταδικάστηκε για υπόθεση βομβιστικών επιθέσεων, είχε εκμυστηρευτεί σε αυτόν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει επαφές με την Κόζα Νόστρα.

Ο "πεντίτο" (μεταμεληθείς μαφιόζος), Γκασπάρε Σπατούτσα, είπε σε δικαστήριο στο Τορίνο ότι ηγετικό στέλεχος της Μαφίας είχε συνδέσει τον Μπερλουσκόνι με βομβιστικές επιθέσεις.

Ο μεταμεληθείς μαφιόζος κατέθεσε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια εκδίκασης της έφεσης του συμμάχου του Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι κατά της καταδίκης του για σύνδεση με τη Μαφία.

Σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, δύο παραβάν είχαν τοποθετηθεί μεταξύ του Σπατούτσα, ο οποίος κατέθεσε δημόσια για πρώτη φορά, και του κοινού, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπό του, ενώ πέρασε τη νύχτα υπό τη διαρκή επιτήρηση αστυνομικών, σε μυστική τοποθεσία.

Σύμφωνα με προηγούμενες καταθέσεις του Σπατούτσα, ο Μπερλουσκόνι και ο Ντελ Ούτρι αποτελούσαν τις "ισχυρές διασυνδέσεις" του αφεντικού του Τζουζέπε Γκραβιάνο με τον πολιτικό κόσμο της χώρας, σε μία περίοδο κατά την οποία η μαφία πραγματοποίησε μία σειρά αιματηρών επιθέσεων μεταξύ 1992-1993.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Μπερλουσκόνι είχε αποκαλέσει τις πληροφορίες περί πιθανών διασυνδέσεών του με τη Μαφία ως την "πιο απίστευτη και ποταπή επίθεση που υπέστη τα τελευταία χρόνια".

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο Σπατούτσα, λέγοντας ότι "δεν έχουν βάση".

Οι πληροφορίες για σχέση του "Καβαλιέρε" με το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι καινούριες. Πριν από μερικά χρόνια, ο Αντόνιο Τζουφρέ -δεξί χέρι του "αρχινονού" Μπερνάρντο Προβεντσάνο- είχε δηλώσει πως η σχέση ανάμεσα στο πολιτικό κίνημα του Μπερλουσκόνι και το οργανωμένο έγκλημα είχε δύο τομείς: "αφ' ενός τις 'εγγυήσεις και αφ' ετέρου την αναζήτηση των σωστών υποψηφίων για τις εκλογές".\

Απάντηση από την πλευρά Μπερλουσκόνι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο η μαφία τον εκδικείται για την μάχη(!) του κατά του οργνανωμένου εγκλήματος.

"Είναι απολύτως λογικό η μαφία να χρησιμοποιεί τα μέλη της για να κάνουν τέτοιες δηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού μίας κυβέρνησης που έχει δράσει με συγκεκριμένο και αποφασιστικό τρόπο εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πάολο Μποναιούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...