Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Υποστηρίζοντας τον πόλεμο, κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης


Για «αναγκαίο και δικαιολογημένο» πόλεμο στο Αφγανιστάν έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο.




Ο Μπάρακ Ομπάμα υποστήριξε πως τα αμερικανικά στρατεύματα που θα ενισχυθούν κατά 30.000 μέσα στις επόμενες ημέρες στο Αφγανιστάν θα βοηθήσουν στην επίτευξη ειρήνης στην περιοχή.

Μιλώντας για αποδοχή της διαφορετικής κουλτούρας και παράδοσης των λαών, ο αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να φανεί ως αμυνόμενος στην αποστολή στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή και όχι ως επιτιθέμενος.

« Η Αμερική ποτέ δεν κήρυξε τον πόλεμο σε δημοκρατικά κράτη, αλλά στα ολοκληρωτικά καθεστώτα» υποστήριξε ο κ. Ομπάμα, ενώ παραδέχθηκε πως οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι του έπρεπε να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης.

Ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε επίσης «ένα μη βίαιο κίνημα δεν θα είχε ανατρέψει τον Χίτλερ. Οι διπλωματικές οδοί δεν μπορούν να πείσουν την Αλ Κάιντα να παραδώσουν τα όπλα».





Διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια της απονομής

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την ώρα της απονομής στο Όσλο, διαμαρτυρόμενοι για την αποδοχή του Νόμπελ Ειρήνης από τον αμερικανό πρόεδρο.

«Διαμαρτυρόμαστε εναντίον του Ομπάμα, γιατί είναι πασιφανές πως δεν είναι άνθρωπος που προωθεί την ειρήνη στον κόσμο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Άννα Καράρο.

Ξεσηκωμός του Αφγανικού λαού κατά τη διάρκεια της απονομής:




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...