Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Το αυτοκίνητο "τρελάθηκε"


«Πάγωσε» ο σταθεροποιητής ταχύτητας του αυτοκινήτου σε αυτοκινητόδρομο της Μελβούρνης και μια πολύνεκρη ανθρώπινη τραγωδία αποφεύχθηκε χάρη στην ψυχραιμία του οδηγού και την έγκαιρη κινητοποίηση της αστυνομίας.



Το αυτοκίνητο του Τσέις Γουέιρ στην κυριολεξία «τρελάθηκε» και κόλλησε στα 100 χλμ/ώρα. Ο 22χρονος Τσέις είχε ενεργοποιήσει τον σταθεροποιητή ταχύτητας του μέσα στον αυτοκινητόδρομο. Καθώς πλησίαζε στην έξοδο του αυτοκινητοδρόμου, αποφάσισε να απενεργοποιήσει τον σταθεροποιητή ταχύτητας πατώντας φρένο, προκειμένου να μειώσει ταχύτητα.

Το αυτοκίνητό του, όμως, δεν επιβράδυνε και ο σταθεροποιητής ταχύτητας δεν απενεργοποιούταν. Ο Τσέις συνέχισε την πορεία του μέσα στην οδό ταχείας κυκλοφορίας, προσπαθώντας να αποφύγει τα άλλα προπορευόμενα αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα τηλεφώνησε στην αντιπροσωπεία της εταιρείας του αυτοκινήτου για να τους ρωτήσει τι να κάνει. Το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας ήταν απασχολημένο.

Τηλεφώνησε αμέσως στην Άμεση Δράση. Μέσα σε λίγα λεπτά ένα περιπολικό εμφανίστηκε στο πλάι του. Το περιπολικό απομάκρυνε τα άλλα αυτοκίνητα, ενώ την ίδια στιγμή ένας εκ των αστυνομικών συμβούλευε τον Τσέις τι να κάνει. Έπειτα από πορεία 54 χιλιομέτρων, ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας τελείωσε και ο Τσέις βρέθηκε μέσα στην πόλη του Φράνκστον.

O 22χρονος τρομαγμένος οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να μην χτυπήσει προπορευόμενα αυτοκίνητα και, ακούγοντας τη συμβουλή του αστυνομικού του περιπολικού, φρενάρισε και «τράβηξε χειρόφρενο», με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να επιβραδύνει απότομα και να σταματήσει.

Ο Τσέις μεταφέρθηκε σοκαρισμένος στο νοσοκομείο με ελαφρές κακώσεις στον αυχένα. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στα χέρια της Τροχαίας που προσπαθεί να διαπιστώσει τα αίτια της τεχνικής βλάβης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...