Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Σεξουαλικό έγκλημα και σκληρή τιμωρία

Σε 26 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η 22χρονη Αμερικανίδα Amanda Knox, η οποία βρέθηκε ένοχη για τον φόνο και τη σεξουαλική κακοποίηση της 21χρονης Βρετανίδας Meredith Kercher. Οι δύο κοπέλες ήταν φοιτήτριες και συγκάτοικοι.


Ο 25χρονος Ιταλός πρώην σύντροφος της Knox, Raffaele Sollecito, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια, για συμμετοχή στον φόνο.

Ο έμπορος ναρκωτικών Rudy Guede, 22 ετών, καταδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο. σε 30 χρόνια φυλακή για τον ρόλο που έπαιξε τη νύχτα της δολοφονίας.

Η Meredith Kercher, βρέθηκε νεκρή με κομμένο λαιμό στην ιταλική πόλη Perugia, όπου είχε πάει για να σπουδάσει το 2007.

Το ζευγάρι αρνήθηκε ότι τη σκότωσε κατά τη διάρκεια σεξουαλικού παιχνιδιού, αλλά οι εισαγγελείς δήλωσαν ότιο Sollecito την κράτησε και η Knox την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, όταν το παιχνίδι που περιλάμβανε σεξ και ναρκωτικά, ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα γιατί η Knox, ο Sollecito και ο Guede βρέθηκαν όλοι μαζί στο σπίτι, αλλά υποψιάζονται ότι είχαν συναλλαγές σχετικά με την αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Οι τρεις στρίμωξαν την Meredith Kercher στο δωμάτιό της και άρχισαν να παίζουν ένα σεξουαλικό παιχνίδι. Η αστυνομία ανακάλυψε την Kercher ημίγυμνη σε μια λίμνη αίματος.

Η Meredith Kercher, ήταν συγκάτοικος με τη Knox στην Περούτζια, όπου και οι δύο σπούδαζαν. Η δίκη της Knox και του Sollecito άρχισε στις 16 Ιανουαρίου του 2009.

"Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, η αδερφή μας δολοφονήθηκε άγρια" είπε ο αδερφός της Kercher, διαβάζοντας ανακοίνωση της οικογένειας.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, θα λάβει επίσης 4,4 εκατομμύρια ευρώ, από τους δράστες, ως αποζημίωση για την απώλεια της Αmanda.

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια της Knox, δεν μπορούσε να πιστέψει την ποινή, την οποία τη θεώρησε άδικη. Οι γονείς της δήλωσαν ότι η κόρη τους είναι αθώα, ότι δεν βρέθηκε στοιχείο που να τη συνδέει με τον φόνο και ότι οι επιθέσεις των ΜΜΕ προς αυτήν επηρέασαν την κρίση του δικαστηρίου. Η Amanda Knox μόλις άκουσε την ετυμηγορία ξέσπασε σε δάκρυα και έπεσε στην αγκαλιά του δικηγόρου της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...