Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κλέφτης επιστρέφει στον ιδιοκτήτη τα αρχεία από το laptop που βούτηξε

Συνήθως στις περιπτώσεις κάποιας κλοπής, η θλίψη που ακολουθεί αφορά εκείνα τα αντικείμενα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν, όπως προσωπικά έγγραφα, ενθύμια, εργαλεία δουλειάς κλπ.



Επίσης η πραγματικότητα έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο τα κλοπιμαία να φτάσουν ποτέ ξανά στα χέρια μας. Η ιστορία ενός καθηγητή του πανεπιστημίου Umea της βόρειας Σουηδίας, αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα αλλά ταυτόχρονα και μια ελπίδα αισιοδοξίας στις μέρες που ζούμε.


Όλα ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα, όταν ο καθηγητής είχε αφήσει το σακίδιό με το laptop του στα σκαλιά της πολυκατοικίας μέχρι να πάει βγάλει τα ρούχα του από το κοινόχρηστο πλυντήριο του κτιρίου. Όταν γύρισε με τα ρούχα στα χέρια είδε το σακίδιο να λείπει, μέσα στο οποίο βρισκόταν και το πορτοφόλι του. Αφού έκανε τις απαραίτητες ενέργειες στην αστυνομία, επέστρεψε σπίτι και έμεινε έκπληκτος όταν είδε να τον περιμένει το σακίδιο με τα έγγραφα και τις πιστωτικές, αλλά χωρίς το laptop.

Όμως η έκπληξη του καθηγητή επρόκειτο να μεγαλώσει μια βδομάδα αργότερα, όταν έλαβε ταχυδρομικά ένα φάκελο που περιείχε ένα (άλλες πηγές αναφέρουν περισσότερα από ένα) USB memory stick. Σύντομα ανακάλυψε ότι το stick περιείχε όλα τα έγγραφα που είχε αποθηκευμένα στο κλεμμένο laptop! Επρόκειτο για τη δουλειά και τις αναμνήσεις 10 ετών (που φυσικά ο κ. καθηγητής είχε αμελήσει να κάνει backup). Και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο κλέφτης αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να κάνει την εν λόγω διαδικασία, αν λάβουμε υπόψη τον όγκο των δεδομένων.

Ο καθηγητής –επιλέγοντας να παραμείνει ανώνυμος- σχολίασε το συμβάν στην τοπική εφημερίδα Vasterbottens-Kuriren δηλώνοντας «αυτή η ιστορία με συγκίνησε κατά κάποιο τρόπο» για να συμπληρώσει «Αυτή η ιστορία με κάνει να νιώθω ελπίδα για την ανθρωπότητα». Κλείνοντας δήλωσε ότι το μοναδικό αντικείμενο που κράτησε ο κλέφτης (εκτός φυσικά από το laptop) είναι η κάρτα εισόδου στη βιβλιοθήκη, και έσπευσε να προσθέσει «ίσως (ο κλέφτης) νοιώθει ότι χρειάζεται να βελτιώσει τον αυτό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...