Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τσιγαριλίκι στο...Κοινοβούλιο του Καναδά

Ακτιβιστής στον Καναδά άναψε τσιγάρο μαριχουάνας, μέσα στο Κοινοβούλιο, τη Δευτέρα 04/10, έχοντας ως αίτημα, η καναδική κυβέρνηση να γίνει πιο ελαστική στους νόμους περί κατοχής και χρήσης μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.


Ο Samuel Mellace, (φωτο), αφού άναψε το τσιγαριλίκι του, κατάφερε να καπνίσει σχεδόν το μισό μέχρι να έρθει ένας φύλακας και να τον αναγκάσει να το σβήσει.

Ο Mellace δήλωσε αργότερα ότι δεν τον απομάκρυναν από το Κοινοβούλιο, αλλά έφυγε μόνος του.

Κάπνισε δε τη μαριχουάνα του, ζητώντας από την καναδική κυβέρνηση να επιτρέψει την κατανάλωση και άλλων προϊόντων με βάση την κάνναβη, όπως κρέμες και βούτυρο.

Ο δράστης έχει άδεια από την καναδική κυβέρνηση να κάνει χρήση μαριχουάνας για να ελαττώσει τα συμπτώματα, από προηγούμενες θεραπείες για λευχαιμία και χρόνιους πόνους, που προήλθαν από τον τραυματισμό του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Η γυναίκα του δε, πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων και για αυτό, επειδή δεν μπορεί να καπνίσει τη μαριχουάνα, βρίσκει ανακούφιση με τον να την καταναλώνει σε άλλες μορφές, όπως βούτυρο και κρέμα, που τα φτιάχνει ο ίδιος ο Mellace.

Επειδή όμως η καναδική νομοθεσία δεν επιτρέπει ακόμα κάτι τέτοιο, ο Mellace μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή.

Κατηγόρησε επίσης την καναδική κυβέρνηση για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όσον αναφορά την έκδοση αδείας χρήσης του ναρκωτικού για ιατρικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...