Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ζευγάρι ''βαμπίρ'' ρούφαγε το αίμα άστεγου

Οι ''αιώνια'' γοητευτικές και σαγηνευτικές φιγούρες της λαϊκής φαντασίας, οι βρικόλακες, φαίνεται να έχουν την τιμητική τους τον τελευταίο καιρό, γεγονός που αποτυπώνεται και στην τεράστια επιτυχία βιβλίων και ταινιών όπως το Twilight και το True Blood.


Το πρόβλημα ξεκινάει όμως, όταν η ζωή προσπαθεί να μιμηθεί την τέχνη.


Ένα νεαρό ζευγάρι στην Arizona συνελήφθη από την αστυνομία, κατηγορούμενο για επίθεση σε άστεγο, ο οποίος λειτουργούσε σαν ζωντανή ''τράπεζα αίματος'' για τους δύο τους , που είχαν την πεποίθηση ότι είναι βαμπίρ...

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να κατηγορήσουν, την επιρροή που ασκούν στο αμερικανικό κοινό, θεάματα της pop κουλτούρας, όπως το Twilight και το True Blood.

Το θύμα, Robert Maley, διέμενε με τον Aaron Homer και την Amanda Williamson, και μαχαιρώθηκε από το ζευγάρι, όταν αρνήθηκε να συνεχίσει, να τους επιτρέπει να πίνουν το αίμα του!

Ενώ στην αρχή το ζευγάρι, αρνήθηκε την αποτρόπαια πράξη του, αργότερα ο Homer, παραδέχτηκε ότι μαχαίρωσε τον Maley, επειδή ο τελευταίος κορόιδεψε τη θρησκεία του.

Ο Maley, δήλωσε αργότερα στην αστυνομία, ότι το ζευγάρι τελούσε παγανιστικές τελετές ενώ προσπαθούσε να μιμηθεί πρακτικές των βρικολάκων.

Παραδέχτηκε δε, ότι τους είχε επιτρέψει και στο παρελθόν να πιουν το αίμα του.

Το ζευγάρι συνελήφθη για επίθεση με δόλο και παραποίηση στοιχείων.

Έχουν προηγηθεί και άλλες, τέτοιου είδους επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το 1998, ο Rod Ferrell, ο οποίος υποστήριζε ότι ήταν ένα βαμπίρ, ηλικίας 500 ετών, μαζί με μια''ομάδα βρικολάκων'', που είχε ιδρύσει, σκότωσε ένα ζευγάρι, στη Florida.

Τότε, όλοι κατηγόρησαν για το έγκλημα, από παιχνίδια ρόλων με πρωταγωνιστές βαμπίρ, μέχρι τα μυθιστορήματα της Anne Rice γύρω από τη ζωή απέθαντων!

Επιπλέον, το 1986, ο John Brennan Crutchley, καταδικάστηκε για παρόμοια εγκλήματα.

Έμεινε γνωστός δε, ως ο ''βιαστής βαμπίρ'' αφού δολοφόνησε, περισσότερες από 30 γυναίκες, πίνοντας το αίμα τους, και κακοποιώντας τις σεξουαλικά.

Αυτά τα περιστατικά καταδεικνύουν, ότι δεν ευθύνεται αποκλειστικά ένα επιτυχημένο βιβλίο ή μια δημοφιλής ταινία, αλλά τα αίτια θα έπρεπε να αναζητηθούν στον ψυχισμό τέτοιων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...