Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Μακάκας σκότωσε βρέφος

Ένας άγριος πίθηκος μακάκα, άρπαξε μέσα από το σπίτι του στο κρατίδιο Νέγκρι Σεμπιλάν, στη Μαλαισία, ένα βρέφος τεσσάρων μόλις ημερών, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να χάσει τη ζωή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.


Όπως αναφέρει η αγγλόφωνη εφημερίδα The Star, η 26χρονη μητέρα του βρέφους είχε αφήσει το κοριτσάκι στο σαλόνι του σπιτιού, για να πάει στην τουαλέτα όταν ο άγριος πίθηκος μπήκε στο σπίτι και άρπαξε το βρέφος.

Η γιαγιά και ο παππούς του βρέφους βρίσκονταν επίσης στο σπίτι, αλλά κανένας τους δεν είδε τον πίθηκο να μπαίνει μέσα.

«Ψάξαμε μανιωδώς σε όλο το σπίτι και βρήκαμε το πτώμα της καλυμμένο με αίμα έξω από το σπίτι», είπε στην εφημερίδα ο πεθερός της τραγικής μητέρας του κοριτσιού.

Η εφημερίδα The New Straits Times επικαλείται δηλώσεις του 29χρονου πατέρα του βρέφους, ο οποίος φέρεται να είπε πως υπήρχαν σημάδια από δαγκωνιές στα αυτιά, το λαιμό και το κεφάλι του βρέφους.

Ας σημειωθεί πως οι πίθηκοι μακάκα συναντώνται συχνά σε αστικές περιοχές της Μαλαισίας και, σύμφωνα με τις εφημερίδες, στην περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό υπάρχουν πολλοί τέτοιοι πίθηκοι, που μπορεί να γίνουν επιθετικοί.

Η υπηρεσία άγριας ζωής του κρατιδίου ανακοίνωσε, μέσω του διευθυντή της Ισχάκ Μοχάμεντ, ότι τον πίθηκο μπορεί να είχε προσελκύσει ένας θηλυκός πίθηκος, τον οποίο η οικογένεια έχει οικόσιτο.

«Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Συνήθως αυτοί οι πίθηκοι απλώς κλέβουν φαγητό ή φρούτα από τα δέντρα στον κήπο», είπε ο πατέρας του βρέφους στην εφημερίδα.

Οι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πυροβόλησαν και σκότωσαν στη συνέχεια τον πίθηκο που θεώρησαν ότι ήταν ο ένοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...