Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μητέρα έπρεπε να διαλέξει ποιο παιδί της θα πεθάνει

Την επιλογή ποιο από τα παιδιά της, που κινδύνευαν από πνιγμό θα σώσει, χρειάστηκε να κάνει μία Βρετανίδα, όταν το αυτοκίνητό τους, βγήκε από το δρόμο και έπεσε σε ποτάμι, όπου παρασύρθηκε από τα νερά και βυθίστηκε.


Τραγική ειρωνεία.. ο 16χρονος γιος της, που έβαλε το χέρι του για να την προστατέψει, όταν το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο, έχασε τελικά τη ζωή του.


Οι τραγικές λεπτομέρειες δεν έχουν τέλος στο περιστατικό αυτό.. Η 39χρονη μητέρα, Rachel Edwards, διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ το τρίτο της παιδί, αγόρι, αναμένεται να γεννηθεί στις 21 Νοεμβρίου, τρεις μέρες μετά τα γενέθλια του γιου της, που θα συμπλήρωνε τα 17 χρόνια ζωής.

Η ίδια οδηγούσε το ασημί Citroen Xsara, ο 16χρονος γιος της, Jack Brennan, καθόταν στη θέση του συνοδηγού και η 2χρονη Isabella στο παιδικό κάθισμα, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν η 39χρονη έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να βγει από το διάζωμα.

Η Edwards, κατάφερε να βγει από το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού, ενώ το αυτοκίνητο, που παρασυρόταν από τα νερά, βυθίστηκε τελικά δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Τότε, αποφάσισε να βουτήξει, για να σώσει πρώτα τη 2χρονη κόρη της. “Εντόπισα το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και έσπρωξα με τα χέρια μου για να φτάσω το κάθισμα της μικρής. Την τράβηξα έξω και αμέσως κατάλαβα ότι ήταν ακόμη ζωντανή.

Προσπάθησα να γυρίσω για τον Jack, αλλά ήξερα ότι αν την άφηνα από τα χέρια μου, δε θα την ξαναέβλεπα ποτέ”, είπε η ίδια στην Derby Telegraph.

“Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι από το γιο μου, είναι ότι όταν το αυτοκίνητο βυθιζόταν, έβαλε το χέρι του μπροστά από το σώμα μου, σαν να ήθελε να με προστατέψει”, πρόσθεσε.

Ο 16χρονος φαίνεται πως παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητο, επειδή λίγο πριν, η μητέρα του, του είχε ζητήσει να κλείσει το παράθυρο, για να μην κρυώσει η Isabella, που κοιμόταν στο πίσω κάθισμα.

Τα μέλη του σωστικού συνεργείου που έφτασαν στο σημείο, ανέσυραν το σώμα του άτυχου εφήβου από το όχημα και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

“Οι τραυματιοφορείς δε με άφηναν να γυρίσω πίσω να τον σώσω. Από τη στιγμή εκείνη, το μόνο που κάνω, είναι να σκέφτομαι με ποιον τρόπο θα μπορούσα να είχα σώσει και τα δύο μου παιδιά”, είπε η Edwards.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμη δύο συνομήλικοι φίλοι του Jack, που κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο έγκαιρα.

“Είναι πολύ δύσκολο να βρεις λόγια, για να περιγράψεις αυτό που συνέβη. Ποτέ δε σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να θάψεις το δικό σου το παιδί”, είπε ο Carl Brennan, πατέρας των παιδιών και πρώην σύζυγος της 39χρονης.

“Δεν είχα καταλάβει πόσο πολύ άγγιξε τον κόσμο ο Jack”, είπε η μητέρα του, αναφερόμενη στους περίπου 300 ανθρώπους που παρευρέθηκαν στην κηδεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...