Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Μωρό σε καροτσάκι γλύτωσε από θαύμα

Ένας Αυστραλός οδηγός τρένου χαρακτηρίστηκε «ήρωας» αφού φρέναρε εγκαίρως, καταφέρνοντας έτσι να αποφύγει να παρασύρει ένα αγοράκι 15 μηνών το οποίο είχε πέσει με το καροτσάκι του στις ράγες του τρένου στη Μελβούρνη.


Το καροτσάκι παρασύρθηκε για δέκα μέτρα στις ράγες, αλλά το αγοράκι μέσα στο καρότσι γλίτωσε, φέροντας μόνο εκδορές και μελανιές.

«Είναι απλά οι πιο θαυμαστές συνθήκες το ότι είναι άθικτος», δήλωσε στην εφημερίδα Herald Sun η νοσηλεύτρια Κέιτ Τζέσοπ, η οποία πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι.

«Υπέθετα το χειρότερο και είχα φρικτές εικόνες στο μυαλό μου για ένα μωρό κάτω από ένα τρένο. Αυτός είναι προφανώς ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε μέλος του πληρώματος ασθενοφόρου, το να σπεύσει προς βοήθεια ενός παιδιού που τραυματίστηκε, ακόμη χειρότερο που χτυπήθηκε από τρένο», είπε η Τζέσοπ.

Η νοσηλεύτρια επαίνεσε τα ταχύτατα αντανακλαστικά του οδηγού που τον έκαναν να ενεργοποιήσει τα φρένα εκτάκτου ανάγκης και να σταματήσει το τρένο νωρίτερα απ΄ό,τι αναμενόταν. «Μίλησα με τη γιαγιά του παιδιού και τώρα το μόνο που θυμάται είναι να βλέπει το καρότσι στην αποβάθρα και την επόμενη στιγμή που γύρισε το βλέμμα της να το βλέπει στις ράγες», ανέφερε η Τζέσοπ.

Το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα εμφανίζει τον οδηγό να βγαίνει από την καμπίνα του και να τραβάει το αναποδογυρισμένο καρότσι από τις ρόδες της αμαξοστοιχίας.

Ας σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που ένα μωρό διασώζεται σχεδόν χωρίς γρατζουνιά μετά την πτώση καροτσιού στις γραμμές του τρένου σε σταθμό της Μελβούρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...