Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Αγοράστε ελληνικά ομόλογα

Μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες της Ευρώπης, η γερμανική Handelsblatt, προτρέπει σήμερα - με επιστολή της - τους αναγνώστες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»).


Επικαλούμενη η «ΝΒ» την επιστολή της διεύθυνσης της εφημερίδας προς τους αναγνώστες της - δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της - επισημαίνει πως τη σχετική καμπάνια υπογράφουν, μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ, ο οποίος αναφέρει ότι δεν έχει αγοράσει ποτέ του ομολόγα, αλλά θα το κάνει τώρα και θα είναι ελληνικά.

Σύμφωνα με την «ΝΒ», οι δυο αρχισυντάκτες της εφημερίδας - που υπογράφουν την επιστολή - επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής. Και εμείς ασκούμε κριτική, αλλά με σύνεση, και εμείς θέλουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών της Λισαβόνας. Επειδή γνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι το καλύτερο κομμάτι της γερμανικής ιστορίας…

Με το πακέτο μέτρων η κυβέρνηση στην Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα που αξίζει το σεβασμό μας. Διότι μπορεί οι Έλληνες να έχουν αμαρτήσει αλλά έχουν μετανιώσει…

Η βοήθεια δεν μπορεί, όμως, να περιοριστεί σε μια ενίσχυση μεταξύ κρατών. Χρειαζόμαστε, παράλληλα, μια Ευρώπη των πολιτών που θα δώσει στους Έλληνες μια προκαταβολή. Μια προκαταβολή εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο στόχος της καμπάνιας ‘Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα’. Εμείς αγοράσαμε την Παρασκευή ομόλογα αξίας 8 χιλιάδων ευρώ».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ, ανέφερε πως θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα, «επειδή η Ευρωζώνη πρέπει να είναι ενωμένη. Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν βαριές θυσίες και πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...