Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

Έμαθαν το θάνατο του αδερφού τους από το Facebook

Δύο δίδυμες αδερφές, την ημέρα του εορτασμού των 20ων γενεθλίων τους, μπήκαν στο Facebook προκειμένου να δουν τα ευχετήρια μηνύματα που τους είχαν στείλει.


Σε αντίθεση όμως με αυτό που περίμεναν, οι 20χρονες Άντζελα και Μαριάννα Βουρλή, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ανακάλυψαν πως υπήρχαν μηνύματα τα οποία έγραφαν «RIP Κρις Νέιλορ» και «RIP Μπόμπι».

Τους πήρε λίγα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι τα μηνύματα αναφέρονταν στον 17χρονο αδερφό τους, Μπομπ. Αμέσως μετά, τα αδέρφια προσπάθησαν να επικοινωνήσουν ανεπιτυχώς με τον αδερφό τους και έτσι κάλεσαν τη μητέρα τους.

«Κάλεσα την μητέρα μου και της είπα: “Μητέρα, ο Κρις Νέιλορ είναι νεκρός -μόλις το διάβασα στο Facebook. Αλλά ο Μπομπ, που είναι; Βρήκα μηνύματα που αναφέρονταν και σε αυτόν”» δήλωσε η Άντζελα.

Η μητέρα γνώριζε ότι ο γιός της είχε βγει με τον Κρις. Εν συνεχεία, η οικογένεια κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να μάθει τι αληθινά συνέβαινε.

Ο Μπομπ, ήταν ένας από τους τρείς έφηβους, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε σε κολόνα λόγω της δυνατής βροχής, σε περιοχή του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ο θείος του άτυχου Μπομπ, Πίτερ Ματέλης, ανέφερε: «Ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονιού είναι να χάνει το παιδί του σε τροχαίο, αλλά το να το μαθαίνεις από το Facebook και να μην έχεις ενημερωθεί από την αστυνομία, είναι τραγικό.»

Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι δυσκολεύονταν να αναγνωρίσει το θύμα. Η οικογένεια όμως, είδε τα μηνύματα στο Facebook έξι ώρες μετά το θάνατο του Μπομπ.

Παρόλο που όλοι σήμερα θεωρούν τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τον πιο άμεσο και πιο εύκολο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων, υπάρχουν κάποια γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα γίνουν γνωστά μέσω τέτοιων δικτυακών τόπων, όπως το Facebook.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...