Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα της... ΔΕΗ!!!

Με τα όργανα μετρήσεων στο... χέρι έμεινε χθες το πρωί το προσωπικό της ΔΕΗ που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ελέγχους για την παραλαβή του κλειστού υποσταθμού στη Θέρισο Ηρακλείου, καθώς η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αποφάσισε να κόψει το ρεύμα στον... εαυτό της!


Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για πραγματικό συμβάν, που προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, άφθονες στιγμές γέλιου στους ίδιους τους εργαζόμενους της Επιχείρησης.
Την ώρα που οι άνθρωποι εργάζονταν μέσα στον καινούργιο υποσταθμό, κατέφτασε υπάλληλος του εργολάβου που πραγματοποιεί τις διακοπές παροχής για απλήρωτες ή εκκρεμείς υποθέσεις για λογαριασμό της ΔΕΗ και έκοψε το ρεύμα, αφήνοντας άπαντες εμβρόντητους...

Ο καινούργιος κλειστός αυτός υποσταθμός, ο οποίος κατασκευάζεται δίπλα στον παλιό ανοιχτό υποσταθμό της Θερίσου, που πρόκειται να κλείσει για να αποδοθεί ως χώρος πρασίνου στο Δήμο Ηρακλείου, έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου ένα δίμηνο. Την κατασκευή του υλοποίησαν δύο ανάδοχες εταιρείες, η μία στο κτηριακό κομμάτι και η άλλη στο κομμάτι των εγκαταστάσεων, και την περίοδο αυτή οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ελέγχουν το έργο ώστε να γίνει προσεχώς η παραλαβή του.
Πώς όμως φτάσαμε χθες στο σημείο η ΔΕΗ να διακόψει την παροχή στον... εαυτό της; Προφανώς, είτε επειδή δεν έγινε η απαραίτητη αλλαγή χρήσης από εργοταξιακό ρεύμα κατά την κατασκευή σε ρεύμα για εσωτερική υπηρεσία της ΔΕΗ, είτε επειδή υπήρχαν χρωστούμενες πληρωμές από πλευράς των αναδόχων εργοληπτών, ο νέος υποσταθμός εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα στη σχετική "μαύρη" λίστα της Διεύθυνσης Διανομής.

Είναι εντυπωσιακό και το γεγονός πως κανένας μέσα από τη ΔΕΗ δεν αντιλήφθηκε καθ’ όλη την πορεία της διαδικασίας που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις πως επρόκειτο για δικό της υποσταθμό!
Πέρα πάντως από το ευτράπελο της υπόθεσης, τα νέα είναι άκρως ευχάριστα γι’ αυτόν καθαυτό το νέο υποσταθμό.
Αύριο θα γίνει η πρώτη δοκιμαστική ηλέκτριση του υπόγειου καλωδίου που έρχεται από τη Φοινικιά, και στις 12 Φεβρουαρίου ο υποσταθμός θα έχει ηλεκτριστεί και θα ενταχθεί πλέον στο ενεργειακό σύστημα, αντικαθιστώντας τον παλιό και αναχρονιστικό υπαίθριο υποσταθμό.

[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...