Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Επιστράτευσε το WoW για να σώσει την αδερφή του

Η ιστορία του 12χρονου Hans αποτελεί την απόδειξη ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορούν να διδάξουν μεθόδους επιβίωσης και να προάγουν το ομαδικό πνεύμα.


Ο Hans από τη Νορβηγία κατάφερε να σώσει την αδερφή του από έναν οργισμένο τάρανδο χάρη στα όσα είχε μάθει από το παιχνίδι World of Warcraft.



Τα δύο αδέρφια μπήκαν σε μπελάδες όταν καταπάτησαν την περιοχή του ταράνδου, κατά τη διάρκεια περιπάτου τους στο δάσος κοντά στο σπίτι τους. Όταν τους επιτέθηκε ο τάρανδος, ο Hans ήξερε πως το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ήταν να κοροϊδέψει και να προκαλέσει τον τάρανδο, ώστε να αφήσει ήσυχη την αδερφή του και να μπορέσει να τρέξει για να σωθεί. Το «κορόιδεμα» είναι μία τακτική που χρησιμοποιείται στο WoW για να απομακρυνθούν τα τέρατα από τους λιγότερο οπλισμένους συμπαίκτες.

Μόλις ο Hans έγινε ο νέος στόχος του ταράνδου, θυμήθηκε ένα ακόμα κόλπο που χρησιμοποιούσε στην πίστα 30 του παιχνιδιού, την προσποίηση θανάτου. Ο τάρανδος σταμάτησε να ασχολείται με το ακίνητο αγόρι και χάθηκε μέσα στο δάσος.

Όταν ο Hans βεβαιώθηκε ότι ήταν πλέον ασφαλής, έτρεξε πίσω στο σπίτι του και μοιράστηκε την ιστορία επιβίωσης που του είχε χαρίσει το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...