Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αληθινοί superheroes σαρώνουν τους δρόμους του Seattle

Κι όμως. Οι ήρωες των κόμικ δεν είναι χάρτινοι. Έχουν σάρκα και οστά. Το πρωί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και το βράδυ φορούν τις στολές τους και περιπολούν τις νύχτες στους δρόμους του Σιάτλ, σώζοντας κάθε αδύναμο πολίτη από τους εγκληματίες της πόλης.


Η ομάδα Real Life Superheroes συστήθηκε πριν από λίγους μήνες, προκαλώντας τον πονοκέφαλο στην τοπική αστυνομία του Seattle, καθώς περιπολούν κάθε νύχτα, προσπαθώντας να καθαρίσουν την πόλη από την εγκληματικότητα.

Thorn, Buster Doe, Green Reaper, Gemini, No Name, Catastrophe, Thunder 88, Penelope και Phoenix Jones είναι μόνο μερικοί από τους superheroes που έχουν αναλάβει δράση!

Στο site τους λένε ότι "αληθινός υπερήρωας είναι όποιος επιλέγει να ενσωματώσει τις αξίες των βιβλίων κόμικ στη ζωή του, όχι φορώντας απλώς μάσκα και κοστούμι αλλά και προσπαθώντας να πατάξει το έγκλημα από την πόλη στην οποία ζει".

Η αστυνομία πάλι έχει πολλές αντιρρήσεις για το εν λόγω κίνημα, αφού έχει δει σε μερικές περιπτώσεις τους superheroes να τραυματίζονται στην προσπάθεια τους να σώσουν πολίτες.

"Ήταν ένας ντυμένος ως Pheonix και προσπάθησε να σώσει έναν πολίτη από έναν έμπορο νακρωτικών που τον απειλούσε. Τελικά βρέθηκε μαχαιρωμένος, ευτυχώς ελαφρά και τον πήγαμε στο νοσοκομείο", λένε στην εφημερίδα Seattle Today αστυνομικοί, και προσθέτουν ότι η αληθινή του ταυτότητα φυσικά βρέθηκε αμέσως.

Ήταν ένας 22χρονος, πρώην στρατιώτης, ο οποίος τριγυρνά στους δρόμους με ένα ΚΙΑ, ως τα ξημερώματα.

Έχει μάλιστα καταγραφεί περίπτωση όπου ένας ιδιοκτήτης βενζινάδικου φώναξε την αστυνομία, όταν δύο superheroes σταμάτησαν να βάλουν βενζίνη.

"Νόμιζε πως ήταν ληστές, με τις στολές και τις μάσκες που φορούσαν. Μας τηλεφώνησε τρομοκρατημένος. Όταν πήγαμε στο σημείο, συνειδητοποιήσαμε πως απλώς ήταν μέλη αυτής της ομάδας".

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία του Seattle έχει εντοπίσει εννέα superheroes όμως δεν αποκλείει ότι θα υπάρξουν κι άλλοι.

Συνιστά πάντως να αφήνουν την καταπολέμηση του εγκλήματος στα χέρια της αστυνομίας, καθώς είναι επικίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους υπερήρωες όσο και για τους πολίτες.

"Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνώστες πολεμικών τεχνών ή πρώην στρατιώτες. Όμως δεν μπορείς να θέτεις έτσι τη ζωή σου κίνδυνο. Εδώ είναι πραγματική ζωή και όχι κόμικ", σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...