Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Άγρια νύχτα στην Πάτρα

Οδομαχίες συγκλόνισαν χθες την Πάτρα, καθώς συγκρούστηκαν ομάδες μεταναστών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 12 άτομα. Διακόπηκε γάμος, καθώς μετανάστες μπήκαν σε ναό για να γλυτώσουν. Φωτιές σε καταλύματα. Ανήμπορη να αντιδράσει η αστυνομία.


Συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών συγκλόνισαν χθες το βράδυ την πόλη της Πάτρας. Στις 9.45 το βράδυ της Κυριακής για άγνωστη αιτία συνεπλάκησαν ομάδες Ρουμάνων και Σομαλών, με συνέπεια να τραυματιστούν πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Για νοσηλεία παρέμεινε ένας Σομαλός, ο οποίος είναι βαρύτερα χτυπημένος.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν μέχρι τον περίβολο του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα. Μάλιστα ενώ οι οδομαχίες συνεχίζονταν, μετανάστες μπήκαν στην εκκλησία για να γλυτώσουν, διακόπτοντας γάμο που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, εκδηλώθηκαν φωτιές σε πρόχειρα καταλύματα, που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, συνεπλάκησαν αυτή τη φορά Αφγανοί με Παλαιστινίους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 7 άτομα τα οποία επίσης μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Στη διάρκεια του επεισοδίου προκλήθηκαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα Ι.Χ. Μετά την παροχή Α΄ βοηθειών, ο ένας από τους τραυματίες, Αφγανός εξήλθε του νοσοκομείου, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν για νοσηλεία.

Η αστυνομία αποδείχθηκε ανήμπορη να επιβάλλει εγκαίρως την τάξη, Συνελήφθησαν μόλις τρία άτομα, από το σύνολο όσων συμμετείχαν στις συγκρούσεις.


Οι ομάδες περιφέρονταν με λοστούς, ξύλα και διάφορα αυτοσχέδια όπλα κατά μήκος της παραλιακής ακόμα και μέσα από το κέντρο της πόλης, κοντά στην περιοχή της πλατείας Όλγας. Ακολουθούσαν από πίσω ένα ή δύο περιπολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...