Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κατά συρροήν δολοφόνος: The Green River Killer

Ο Gary Ridgway ή αλλιώς "The Green River Killer" όπως τον ονόμασαν, σκότωσε 49 γυναίκες ανάμεσα στα 80's και 90's. Μάλιστα για το 49ο θύμα θα του απαγγελθούν κατηγορίες στις 18 Φεβρουαρίου, αφού το θύμα αγνοούνταν από το 1982.



Σε περίπτωση που ο Ρίτζγουεϊ παραδεχτεί την ενοχή του –κάτι που αναμένεται να συμβεί- τότε θα γλιτώσει τη θανατική ποινή ενώ για τους άλλους φόνους έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Cosmos

Η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε το 1982 και την τελευταία φορά που την είδαν ήταν σε ένα μοτέλ στο αεροδρόμιο Σιάτλ-Τακόμα, σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ο ισοβίτης είχε ομολογήσει το φόνο της ωστόσο δεν είχαν βρεθεί τα οστά της για να το απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο Gary Ridgway άτομο χαμηλής νοημοσύνης, είχε δείξει από μικρή ηλικία τον προβληματικό του χαρακτήρα. Στην ηλικία των 16 μαχαίρωσε ένα 6χρονο αγόρι, το οποίο επιβίωσε. Κατατάχθηκε στο ναυτικό όπου και στάλθηκε στο Βιετνάμ.

Τα θύματά του υπολογίζονται σε 49, όλες γυναίκες ιερόδουλες ή φυγάδες. Η περιοχή δράσης του ήταν κοντά στο Seattle και στην Tacoma, Washington. Τα θύματά του τα παρατούσε στην περιοχή Green River, εξού και το όνομά του. Τα θύματα δεν βρέθηκαν παρά μόνο όταν είχαν μείνει οι σκελετοί και γι'αυτόν τον λόγο 4 από τα θύματα παραμένουν άγνωστα.



Για να προσελκύσει τα θύματά του έδειχνε στις ανυποψίαστες γυναίκες φωτογραφίες από τον γιο του με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια και αφού έκανε σεξ μαζί τους τις στραγγάλιζε συνήθως με τα χέρια του. Πολλά από τα θύματά του πέθαναν στο σπίτι του ή στο φορτηγό του.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε συγκροτηθεί μια ειδική ομάδα. Συμβουλευτικό ρόλο στην υπόθεση είχε ένας άλλος serial killer ο Ted Bundy.

Ο Ridgway συνελήφθη το 1982 και το 2001, για υποθέσεις σχετικά με πορνεία. Έγινε ύποπτος το 1983. Το 1984 υποβλήθηκε σε ανιχνευτή ψεύδους όπου και πέρασε το τεστ. Στις 7 Απριλίου 1987 του πήραν δείγματα μαλλιών και σάλιου. Από αυτά τα δείγματα αργότερα στις 30 Νοεμβρίου 2001, οι αρχές τον συνέλαβαν.

Γύρω στο 1985 άρχισε να βγαίνει με την Judith Mawson, η οποία έγινε και η 3η του γυναίκα. Όλον τον καιρό που ήταν μαζί δεν είχε υποπτευθεί τίποτα για την δράση του άντρα της, αφού δεν παρακολουθούσε τα νέα. Δήλωσε πως μερικές φορές έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι λέγοντας πως κάνει υπερωρίες. Ο Ridgway δήλωσε πως η Judith λειτούργησε με έναν ανασταλτικό τρόπο στην ανάγκη του για φόνους. Ενδεχομένως σε άλλη περίπτωση τα θύματα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα.

Στην δίκη που ακολούθησε για να γλυτώσει την θανατική ποινή, παραδέχτηκε τους φόνους που έκανε και βοήθησε στην εύρεση των πτωμάτων. Καταδικάσθηκε σε 48 φορές ισόβια, χωρίς την δυνατότητα αναστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...