Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Φυλάκισαν άρρωστο ηλικιωμένο

Από το Χαϊδάρι στις φυλακές Κομοτηνής, κατέληξε ένας ηλικιωμένος, που καταδικάστηκε για επαιτεία. Ο άνδρας που πάσχει από αλτσχάιμερ διέσχισε όλη τη χώρα, μέσα σε κλούβα. Όταν έφτασε στην Κομοτηνή, είχε εκτίσει την ποινή του.


Μπορεί διαχειριστές "μαύρων ταμείων" να κάνουν διακοπές στη Γερμανία και άλλες χώρες, μεγαλοοφειλέτες να γλυτώνουν με εξαγοράσιμες ποινές και πολιτικοί να προστατεύονται με νόμο, ωστόσο ηλικιωμένοι και άρρωστοι άνθρωποι τιμωρούνται για τα "εγκλήματά" τους.

Ένας 72χρονος, ο οποίος μένει στην Αθήνα και πάσχει από αλτσχάιμερ, συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και καταδικάστηκε από δικαστήριο σε φυλάκιση 10 ημερών.

Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη, όμως δεν είχε χρήματα, ούτε συγγενείς και έτσι έπρεπε να πάει στη φυλακή. Μετά την ανακοίνωση της ποινής άρχισε μια απίστευτη περιπέτεια, που τον οδήγησε μέχρι την Κομοτηνή.

Επειδή οι νόμοι εφαρμόζονται κατά γράμμα, όταν έχουμε να κάνουμε με αδύναμους, αντί να κρατηθεί στην Αθήνα ή στον Κορυδαλλό τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κομοτηνής.

Ουσιαστικά, λόγω ηλικίας θα έκανε μόνο 5 μέρες και έτσι όταν έφτασε στην πόλη, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στο δρόμο!

Ο ηλικιωμένος άνδρας έκανε "εκδρομή", καθώς διέσχισε όλη τη χώρα μέσα στην κλούβα της αστυνομίας, που συγκέντρωνε καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", ο διευθυντής των φυλακών Κομοτηνής Κ. Καπάνταης, έπαθε σοκ, όταν αντίκρισε τον γέροντα και μάλιστα το πλήρωσε εισιτήριο για να γυρίσει με τα ΚΤΕΛ στο Χαϊδάρι.

"Ηταν ένας άνθρωπος σε άθλια κατάσταση, βρώμικος που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Με τη βοήθεια συγκρατουμένων του, του δώσαμε καθαρά ρούχα, τον φροντίσαμε και μακάρι να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε περισσότερο για να έχει ένα πιάτο φαγητό και ένα στρώμα να κοιμηθεί", δήλωσε στην εφημερίδα.

Μάλιστα επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, προκειμένου να βρεθεί κάποιος συγγενής του ηλικιωμένου, αλλά δεν εντοπίστηκε κανείς. Η τύχη του άρρωστου άνδρα, αφού έφτασε στην Αθήνα αγνοείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...