Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κλινική απεξάρτησης από το Internet

Κλινική αποτοξίνωσης για τους εφήβους που έχουν εθιστεί στο διαδικτυακό gaming και γενικά με το ατελείωτο σερφάρισμα στο Ίντερνετ προτείνει το νοσοκομείο Capio Nightingale του Λονδίνου, μετά από εκκλήσεις απελπισμένων γονιών.


Την ίδια στιγμή, βρετανική έρευνα έδειξε πως το Internet έχει εξελιχθεί ως τον πιο έμπιστο φίλο των νέων, αφού 9 στους 10 το προτιμούν για να βρουν λύση στα προβλήματα τους.



Το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε όλον τον δυτικό κόσμο και το νοσοκομείο δήλωσε την Πέμπτη (18/3) πως θα θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα Young Person’s Technology Addiction.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου, η θεραπεία θα προσαρμόζεται ανάλογα με την περίπτωση του κάθε εφήβου, ξεκινώντας από μια εντατική θεραπεία στην κλινική.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα ο έφηβος θα μαθαίνει να αναπτύσσει κοινωνικές δραστηριότητες που δεν αφορούν το Ίντερνετ, ενώ θα μαθαίνονται και διάφορες στρατηγικές αντιμετώπισης των αποκαλούμενων «διαδικτυακών προβλημάτων» όπως η παρενόχληση από άλλους χρήστες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard είναι πολύ συχνό το γεγονός τα παιδιά να τρελαίνονται από θυμό όταν οι γονείς τους κλείνουν τους υπολογιστές την ώρα που παίζουν, σε τέτοιο σημείο που πολλές φορές χρειάζεται η παρέμβαση της αστυνομίας για τον κατευνασμό τους.


Internet, ο καλύτερος φίλος των νέων

Την ίδια στιγμή, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε 1.000 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία, 9 στους 10 νέους κάτω των 25 ετών συμβουλεύονται το διαδίκτυο για να λύσουν ένα προσωπικό τους πρόβλημα και μάλιστα το προτιμούν από το να ρωτήσουν ή να ζητήσουν βοήθεια από τους γονείς ή τους φίλους τους.

Μόλις το ένα τρίτο δήλωσε πως θα το συζητούσε με τη μητέρα τους, ενώ ένας στους 20 θα το συζητούσε με τον πατέρα του.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως πάνω από τους μισούς δηλώνουν πως αντί να τους λυθεί το πρόβλημα για το οποίο ψάχνουν λύση στο διαδίκτυο, ανησυχούν και μπερδεύονται περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...