Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γυρίζοντας τον κόσμο - Couchsurfing

Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να γυρίσουν τον κόσμο, να επισκεφθούν καινούργια μέρη, να γνωρίσουν νέο κόσμο, διαφορετικά ήθη - έθιμα και τρόπους ζωής. Ένα εμπόδιο σε τέτοιου είδους στόχους είναι φυσικά το οικονομικό. Κάπου εδώ έρχεται η ιστοσελίδα CouchSurfing για να γκρεμίσει όσο γίνεται αυτόν τον "τοίχο".



Θέλετε παραδείγματος χάριν να επισκεφθείτε και να γυρίσετε την Ολλανδία Μπαίνοντας στην σελίδα και κάνοντας την απαραίτητη αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε άτομα από την Ολλανδία, τα οποία είναι διατεθημένα να οργανώσουν τοπικά tours, να σας ξεναγήσουν, να πιείτε μαζί έναν καφέ ακόμη και να σας φιλοξενήσουν - γλυτώνοντας έτσι τα έξοδα της διαμονής σας.

Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε τέτοιου είδους ταξίδια αλλά παρ'όλα αυτά θέλετε να γνωρίσετε νέα άτομα, μπορείτε να γραφτείτε στην σελίδα και να θέσετε τους εαυτούς σας ως οικοδεσπότες σε άλλους ταξιδευτές. Βγάλτε τους για καφέ, δείξτε τα αξιοθέατα της περιοχής σας, προσφέρετέ τους τον καναπέ σας.
Όλα αυτά σίγουρα φαίνονται λίγο παράξενα σε πολλούς από εμάς। Παρ'όλα αυτά όμως αυτός ο τρόπος ταξιδιού αρχίζει και αναπτύσσεται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί όλους είναι το θέμα της ασφάλειας. Πως ξέρεις τι άτομο θα βάλεις στο σπίτι σου; Πως ξέρεις σε τι άτομο θα μείνεις εσύ ο ίδιος; Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα τα εξηγούν οι υπεύθυνοι στον τομέα της Ασφάλειας.


Καλό σας ταξίδι...



Σχετικό Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας...