Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων στη μάχη κατά των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, με ελληνική "σφραγίδα"

Αναγέννηση της περιοχής της καρδιάς που νεκρώθηκε και αποκατάσταση της λειτουργίας σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα, μέσα σε 2 μήνες, υπόσχεται νέα μέθοδος μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων.



Επικεφαλής της ομάδας έρευνας είναι ο βιοχημικός Κων/νοςΧατζηστέργου στο Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Βλαστοκυττάρων, στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι.

Ο κ. Χατζηστέργος, σε ηλικία μόλις 33 ετών, πέτυχε σημαντική διάκριση, καθώς η έρευνα περιλήφθηκε από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία στις 10 κορυφαίες επιστημονικές ανακαλύψεις για το 2010, στον τομέα της εξάλειψης των..... καρδιοπαθειών. Χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και η ροή των κονδυλίων έχει εξασφαλιστεί, τουλάχιστον, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Πρόκειται για μια νέα, ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, που θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των συνανθρώπων μας με καρδιαγγειακά προβλήματα. Η διαδικασία είναι παρόμοια μ' αυτή που ακολουθείται καθημερινά από έναν επεμβατικό καρδιολόγο σε μια επέμβαση αγγειοπλαστικής. Μέσα σε περίπου 45 λεπτά μεταμοσχεύονται σχεδόν 100 εκατομμύρια μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα από το μυελό των οστών, απευθείας και γύρω από την περιοχή της καρδιάς, που έχει υποστεί βλάβη, τα οποία αναλαμβάνουν στη συνέχεια να κατευθύνουν την καρδιά να αντικαταστήσει τα χαλασμένα μέρη της με καινούρια», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηστέργος.

Τα κύτταρα αυτά προέρχονται από απολύτως υγιείς δότες, που δεν χρειάζεται να είναι συμβατοί, καθώς έχουν μια μοναδική ιδιαιτερότητα: μπορούν να αποκρύπτονται στο ανοσοποιητικό του ξενιστή.

«Τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, είναι άκρως εντυπωσιακά, αφού εντός των δύο πρώτων εβδομάδων μετά τη μεταμόσχευση μπορούμε να αναπλάσουμε 20 φορές περισσότερο μυοκαρδιακό ιστό, αλλά και στεφανιαία αγγεία, απ' ό,τι συνήθως, αποκαθιστώντας εντός 2 μηνών τη λειτουργία της καρδιάς σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα. Η έρευνα αυτή μας επιτρέπει -για πρώτη φορά- όχι μόνο να αναγεννήσουμε μια περιοχή της καρδιάς που νεκρώθηκε, αλλά να κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό και τους μηχανισμούς που ελέγχουν μια τέτοια διαδικασία», πρόσθεσε.

Η ομάδα επιστημόνων υπό τον κ. Χατζηστέργο κλείνει φέτος τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς. Αυτή τη στιγμή, η έρευνα βρίσκεται σε προ-κλινικό στάδιο, κατά το οποίο η μέθοδος δοκιμάζεται σε γουρουνάκια και οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι σύντομα (ίσως στα επόμενα 2-3 χρόνια) θα μπορέσει να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας, που υποφέρουν από τη μάστιγα των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η θεραπεία αυτή θα αφορά ασθενείς με οξεία (π.χ. καρδιακή προσβολή), αλλά και χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα (π.χ. καρδιακή ανεπάρκεια). Σκοπός της έρευνας είναι να αποκτήσουν ξανά οι καρδιοπαθείς ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής, χωρίς φάρμακα. «Σήμερα, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν το σημαντικότερο εχθρό της ζωής μας, με πάνω από οχτώ εκατομμύρια ανθρώπους να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, από κάποια μορφή καρδιοπάθειας. Στην Ευρώπη μόνο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, 1200 άνθρωποι περιμένουν στις λίστες για μεταμόσχευση καρδιάς, και δυστυχώς λιγότεροι από τους μισούς θα καταφέρουν να βρουν συμβατά μοσχεύματα, μέχρι το τέλος του χρόνου. Ταλαιπωρούνται και αυτοί, αλλά και οι οικογένειές τους. Θα πρέπει κάτι να κάνουμε γι' αυτό, και μάλιστα πολύ γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καμιά θεραπεία δεν πρόκειται ποτέ να μας εξασφαλίσει ανοσία στις καρδιαγγειακές παθήσεις, εάν εμείς οι ίδιοι δεν υιοθετήσουμε καλύτερες συνήθειες στην καθημερινότητά μας -χωρίς κάπνισμα, καλύτερη διατροφή, λιγότερο άγχος και λιγότερο καθιστική ζωή», σημείωσε ο κ. Χατζηστέργος.

Ο ίδιος θεωρεί πιθανόν να εξαλειφθούν οι καρδιοπάθειες. «Πιστεύω πως η δεκαετία που διανύουμε μας επιφυλάσσει αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, και τουλάχιστον στον τομέα των καρδιαγγειακών νοσημάτων θα γνωρίσουμε όλοι μας σημαντικά ιατρικά επιτεύγματα», πρόσθεσε.

«Οπωσδήποτε η διάκριση της δουλειάς μας από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία αποτελεί τεράστια ηθική ικανοποίηση και, πραγματικά, μας δίνει απέραντο κουράγιο για να συνεχίσουμε τη μάχη για την εξάλειψη των καρδιοπαθειών», σημείωσε.

_________________________________________________

Τα βλαστοκύτταρα το "μαύρο κουτί" του ανθρώπινου σώματος

_________________________________________________

Ο κ. Χατζηστέργος εκτίμησε ότι το μέλλον της Ιατρικής φαίνεται να ανήκει στα βλαστοκύτταρα, τα οποία χαρακτήρισε ως ένα μοναδικό εργαλείο της σύγχρονης επιστήμης.

«Εάν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το ανθρώπινο σώμα μ' ένα υπερσύγχρονο αεροπλάνο, τότε τα βλαστοκύτταρα θα αντιστοιχούσαν στο "μαύρο κουτί» του. Γνωρίζουμε, σήμερα, ότι τα βλαστοκύτταρα περιέχουν, καταγεγραμμένες με μεγάλη ευκρίνεια, όλες τις πληροφορίες -γενετικές και επιγενετικές- της διαδρομής μας στη ζωή. Σκεφτείτε λοιπόν ότι μπορούμε επιτέλους να αποκτήσουμε πρόσβαση στο "μαύρο κουτί" του καθενός, και σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε και να ανατρέξουμε με ακρίβεια πίσω στις στιγμές που προκλήθηκε βλάβη σε κάποιο ιστό και να τις αντιστρέψουμε», υπογράμμισε

Επισήμανε ότι στην πολιτεία της Καλιφόρνια (η οποία περνάει και αυτή μια ανάλογη οικονομική κρίση με την Ελλάδα) επενδύθηκαν πρόσφατα τρία δισ. δολάρια για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Αναγεννητικής Ιατρικής. Ανάλογες επενδύσεις γίνονται και στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, καθώς και σε όλες τις προηγμένες οικονομίες.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηστέργο, είναι χρήσιμη η διατήρηση των βλαστοκυττάρων, τόσο από τον ομφάλιο λώρο όσο και από το ομφαλοπλακουντιακό αίμα του μωρού. Υπάρχουν, σήμερα, αρκετές περιπτώσεις -κυρίως βλάβες του αιμοποιητικού συστήματος- όπου η μεταμόσχευση αυτών των βλαστοκυττάρων αποδεικνύεται σωτήρια.

«Τα σημαντικότερα στοιχεία, βέβαια, που έχουμε στη διάθεσή μας, αφορούν περιπτώσεις ετερόλογων μοσχευμάτων, όπου δηλαδή τα βλαστοκύτταρα δεν ήταν του ίδιου του ασθενούς, αλλά αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη να κρατάμε όλοι μας τα βλαστοκύτταρα αυτά», τόνισε.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι δίκαιη η χρονική στιγμή για να σχολιάσουμε την κατάσταση της έρευνας στην Ελλάδα, εξέφρασε, όμως την ελπίδα ότι «οι άρχοντες αυτού του τόπου θα αρχίσουν να κατανοούν ότι η επένδυση στην έρευνα είναι μονόδρομος», αφού «το πετρέλαιο, το χρυσάφι κάποτε εξαντλούνται, η ανάγκη, όμως, για νέες υπηρεσίες, τεχνολογίες, λύσεις και γνώση δεν τελειώνει ποτέ».

Ο κ. Χατζηστέργος γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά και έλκει την καταγωγή του από την Κω "το νησί του Ιπποκράτη". Είναι πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με διδακτορικό στην Παθολογική Ανατομική από το ίδιο πανεπιστήμιο. Στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι βρέθηκε για τις ανάγκες του μεταδιδακτορικού του. Στην Ελλάδα, τόπος κατοικίας του είναι η Κομοτηνή, όπου και το σημαντικό έργο του ανέδειξε ο τοπικός Τύπος, μέσω της εφημερίδας "Χρόνος".

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Πήγαν να κλέψουν και ζήτησαν βοήθεια από την... αστυνομία

Δύο επίδοξοι διαρρήκτες ομολόγησαν το παρ' ολίγον έγκλημά τους στην αστυνομία όταν αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για να απεγκλωβιστούν από το ασανσέρ όπου είχαν παγιδευτεί.



«Ακούγεται όντως ηλίθιο. Όμως θέλαμε να κάνουμε διάρρηξη και το ασανσέρ κόλλησε», είπε ο ένας από τους κλέφτες όταν τηλεφώνησε στην αστυνομία από το τηλέφωνο του ανελκυστήρα, σε κτήριο της Κολονίας που στεγάζει γραφεία.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κτήριο διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για φάρσα: στο ασανσέρ είχαν όντως παγιδευτεί δύο άνδρες, 31 και 37 ετών που προσπαθούσαν να φτάσουν στους επάνω ορόφους για να κλέψουν. Αναγκάστηκαν να καλέσουν τις αρχές όταν ο ένας τους τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα του ανελκυστήρα.

Οι διαρρήκτες απελευθερώθηκαν από πυροσβέστες, για να συλληφθούν, αμέσως μετά, από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Παππούς ετών ...29

Απίστευτο και όμως αληθινό, ένας 29χρονος Βρετανός, πρόκειται να γίνει...παππούς, αφού η 14χρονη κόρη του έμεινε έγκυος από τον έφηβο φίλο της!



Ο 29χρονος δήλωσε ότι εξοργίστηκε όταν πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη της κόρης του και εξήγησε πως ''είναι σαν η ιστορία να επαναλαμβάνεται. Μου αρέσει η ιδέα να γίνω ο νεότερος παππούς της Βρετανίας αλλά ταυτόχρονα εξοργίστηκα που έμεινε έγκυος. Πάντως όλοι θα της σταθούμε και θα καλωσορίσουμε το καινούριο μέλος της οικογένειας".

Κατά μάνα κατά κύρη λοιπόν, αφού και ο ίδιος έγινε πατέρας το 1996 όταν ήταν και αυτός 14 ετών.

Φυσικά ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει ένας έφηβος ένα παιδί.

Η μητέρα του, που 47 ετών, έχει ενθουσιαστεί με την ιδέα ότι θα γίνει προγιαγιά.

"Εκείνη ήταν 18 ετών όταν με γέννησε. Σοκαρίστηκε όταν της είπα τα νέα αλλά τώρα είναι χαρούμενη", πρόσθεσε.

Το ακόμη πιο παράξενο στην ιστορία του 29χρονου είναι ότι τόσο η γιαγιά του όσο και η προγιαγιά του είναι ακόμη εν ζωή.

Με τη γέννηση του εγγονού του έξι γενιές της ίδιας οικογένειας θα ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

Πηγή
Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Αστείες φράσεις και γνωμικά 2

Δημόσιος υπάλληλος είναι εκείνος που έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

Τίποτε δεν είναι τόσο χάλια που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο.

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκίμασε να διαβάσεις τις οδηγίες.


Έχω φωτογραφική μνήμη, αλλά μου τέλειωσε το φιλμ.

Μην κάνεις δυο φορές το ίδιο λάθος. Υπάρχουν τόσα πολλά.

Φτύσε όπου μπορείς... γλύψε όπου δεν μπορείς.

Οι γυναίκες διαθέτουν δυο φοβερά όπλα: το μακιγιάζ και τα δάκρυα. Ευτυχώς για τους άντρες, δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ταυτοχρόνως.
Marilyn Monroe

Πάρε κώλο - δώσε κώλο, γνώρισες τον κόσμο όλο!

Αν αγαπάς κάποια άσ΄την να σε κερατώσει. Αν γυρίσει πίσω, πάει να πει ότι δεν βρήκε κάτι καλύτερο. Αν δεν γυρίσει, μάλλον βρήκε κάτι μεγαλύτερο.
Peter Andry

Η αγαμία δεν έχει έξοδα αλλά φέρνει αδιέξοδα.

Η πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη αλκοόλ.

Όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Τα λουκάνικα έχουν δύο.

Μερικές γυναίκες θεωρούν άσεμνα τα γυναικεία μαγιό, αλλά οι υπόλοιπες έχουν ωραίο σώμα.

Μόνο ένας στους χίλιους άντρες γίνεται αρχηγός. Οι υπόλοιποι 999 ακολουθούν γυναίκες.
Groucho Marx

Δεν θα ήθελα να είναι η ζωή ένα μεγάλο αστείο, γιατί δεν το έχω "πιάσει".

Τα δυο πιο κοινά στοιχεία στη φύση είναι το υδρογόνο και η ηλιθιότητα.

Γάμος είναι το τίμημα που πληρώνουν οι άντρες για το σεξ και σεξ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για το γάμο.


Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Ο φόβος και ο τρόμος των ταχυδρόμων


Δείτε παρακάτω τον φόβο και τον τρόμο των ταχυδρόμων σε μια περιοχή της Βρετανίας. Πρόκειται πραγματικά για ένα φοβερό θηρίο.


Απίστευτες ακούγονται οι καταγγελίες ταχυδρόμων και κατοίκων μιας περιοχής στη Βρετανία, οι οποίοι χαρακτηρίζουν ως τρομακτικό τέρας, ένα λιλιπούτειο σκυλάκι!

Το μικροσκοπικό Yorkshire τεριέ, που ακούει στο όνομα Peggy, κατηγορείται ότι επιτίθεται στους ταχυδρόμους που παραδίδουν την αλληλογραφία, ενώ για περίπου έξι εβδομάδες οι κάτοικοι της περιοχής δεν λαμβάνουν γράμματα, καθώς το σκυλάκι έχει τρομοκρατήσει τους πάντες!



Το τοπικό συμβούλιο τονίζει ότι έχει δεχτεί επανειλημμένα παράπονα από τους κατοίκους, για την Peggy, τα οποία αναφέρουν ότι το σκυλάκι είχε βγει εκτός ελέγχου.

Ως συνέπεια, το συμβούλιο απείλησε τους ιδιοκτήτες του σκυλιού με έξωση αν δεν το περιορίσουν.

Πηγή
Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Οι "Κατευθυντήριες Λίθοι" της Τζώρτζια - Το αμερικάνικο Stonehedge

Το μυστήριο των «Κατευθυντήριων Λίθων» της Τζώρτζια. Δημιούργημα ενός τρελού, μνημείο σατανιστικής λατρείας ή η ταφόπλακα της ανθρωπότητας;




Στο... πουθενά της πολιτείας Τζώρτζια των ΗΠΑ ένα αλλόκοτο δημιούργημα μιλάει για έλεγχο της αναπαραγωγής και μείωση του πληθυσμού της γης κάτω από τα 500εκατ. Τεράστιες γρανιτένιες πλάκες με τις δέκα εντολές της... νέας εποχής δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και αποτελούν σημείο συναντήσεων, συγκρούσεων και φυσικά τουριστική ατραξιόν.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 1979 όταν ένας καλοντυμένος γκριζομάλλης κύριος φτάνει στην περιοχή και αναζητά εταιρεία με γρανίτες. Καταλήγει στην «Έλμπερτον» και συστήνεται ως R.C. Christian. Εξηγεί στον διευθυντή της εταιρείας, Τζο Φέλντι το μεγαλεπήβολο σχέδιο του. «Θέλω να κατασκευάσετε τεράστιες λίθινες στήλες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά» του τόνισε και όπως ήταν φυσικό ο διευθυντής της «Έλμπερτον» τον θεώρησε τρελό. Προσπάθησε να τον ξεφορτωθεί με διάφορες δικαιολογίες και αφού ακόμα και η υπέρογκη χρέωση δεν φάνηκε να τον προβληματίζει τον έστειλε για εγγυήσεις στην τράπεζα.



Εκεί ο μυστηριώδης ξένος συναντά τον Γουάτ Μάρτιν. «Μπήκε στο γραφείο μου ένας άντρας εξαιρετικά κομψός, με ένα πολύ ακριβό κοστούμι, που ήθελε να κάνει μια πολύ σοβαρή επένδυση και ζητούσε συνεργασία με την τράπεζα μας. Στην αρχή τον πήρα στα σοβαρά, όταν όμως άκουσα το σχέδιο του, του είπα: Αφού έχει λεφτά για πέταμα γιατί δεν τα ρίχνεις από το παράθυρο. Ο Κρίστιαν επέμενε. Μου εξήγησε πως πίσω από την ιδέα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που δούλευε επί 20 χρόνια και ότι υπήρχαν κατατεθειμένα χρήματα γι'αυτόν τον σκοπό σε διάφορες τράπεζες της χώρας που θα μεταφέρονταν στη δική μας. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως έπρεπε τουλάχιστον εγώ να γνωρίζω τα αληθινά στοιχεία της ταυτότητας του. Έτσι καταλήξαμε σε μια συμφωνία, με δέσμευση από την πλευρά μου πως δεν θα αποκαλύψω ποτέ ποιος είναι ο Κρίστιαν. Και δεν την παραβίασα ποτέ μέχρι σήμερα» δήλωσε ο 78χρονος πλέον Μάρτιν.

Από εκεί και πέρα η κατασκευή του έργου προχώρησε γρήγορα. Αγοράστηκε ο χώρος και όταν υπογράφηκε το συμβόλαιο ο Κρίστιαν εξαφανίστηκε για πάντα. Οι αντιδράσεις άρχισαν πριν καν ολοκληρωθεί το γρανιτένιο μνημείο ενώ αλλόκοτες ιστορίες ξεπήδησαν για το τι ακριβώς είναι και ποιος το δημιουργεί. Ο εργάτης που χάραξε τις πλάκες μιλάει για φωνές και μουσική που άκουγε την ώρα που δούλευε. Τελικά στις 22 Μαΐου 1980 παρουσία περίπου 100 ατόμων γίνονται τα αποκαλυπτήρια.

Ο κόσμος είδε για πρώτη φορά το έργο που το αποτελούσε μια κεντρική στήλη περίπου έξι μέτρων με τέσσερις πλάκες γύρω της και σαν κορωνίδα πάνω τους μια πλάκα σε σχήμα παραλληλόγραμμου. Αν το δημιούργημα ήταν περίεργο τότε η πρώτη εντολή που μιλούσε για μείωση του πληθυσμού στα 500 εκατ. προκάλεσε φρίκη μια και θα έπρεπε να αφανιστούν περίπου 4 δισεκατομμύρια ψυχές (σύμφωνα με τον τότε πληθυσμό του πλανήτη). Η δεύτερη εντολή με τα περί ελέγχου της αναπαραγωγής έφερε εύλογα στο μυαλό της ιδέες του Ναζισμού ενώ η τρίτη για μια κοινή γλώσσα παρέπεμπε στην παγκοσμιοποίηση.

Γενικότερα το μήνυμα αποτελείτε από δέκα οδηγίες, οι οποίες είναι χαραγμένες σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Σουαχίλι, Χίντι, Εβραϊκά, Αραβικά, Κινέζικα, και Ρώσικα), ενώ ένα μικρότερο μήνυμα είναι επίσης χαραγμένο στην κορυφή της κατασκευής, σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής: Βαβυλωνιακά, Αρχαία Ελληνικά, Σανσκριτικά και Αιγυπτιακά Ιερογλυφικά. Στο Ελληνικό κείμενο αναγράφεται : «Οίτε οι λίθοι την οδόν δεικνύντων οιώνι σωφροσύνης» (Ας είναι αυτοί οι λίθοι οδηγοί στην οδό μιας εποχής σωφροσύνης). Πέραν των έξι πλακών, που ζυγίζουν πάνω από 100 τόνους συνολικά, σε μικρή απόσταση βρίσκεται μια ακόμα τοποθετημένη η οποία παρέχει ορισμένες διευκρινίσεις σχετικά με την ιστορία και τον σκοπό των «Κατευθυντήριων Λίθων». Αναφέρει επίσης πως από κάτω της βρίσκεται θαμμένη μια κάψουλα με ιστορικές πληροφορίες κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.



Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι πλάκες είναι ευθυγραμμισμένες αστρονομικά. Στον κεντρικό λίθο, υπάρχει μια τρύπα σε γωνία 34μοίρες, η οποία «δείχνει» τον North celestial pole (Βόρειος ουράνιος πόλος), και το βόρειο αστέρι είναι πάντα ορατό, συμβολίζοντας τη σταθερότητα και τον προσανατολισμό με τις δυνάμεις της φύσης.

Η σχισμή στον κεντρικό πάλι λίθο, σχηματίζει ένα παράθυρο που ευθυγραμμίζει με τις θέσεις της ανατολής του ηλίου το καλοκαίρι, όπως επίσης και με τα χειμερινά. Το δημιούργημα λειτουργεί επίσης σαν ηλιακό ρολόι.



Το μυστήριο που καλύπτει τις συνθήκες δημιουργίας του μνημείου προκάλεσε έρευνες και πολλά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν. Η επικρατέστερη εκδοχή αναφέρει πως κατασκευαστές είναι η εκκλησία των «Ροδόσταυρων». Το RC στο ψευδώνυμο του μυστηριώδη R.C.Christian από πολλούς εξηγείται σαν «Rosicrucian», δηλαδή «Ροδόσταυρος». Σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Βαν Σμιθ τονίζει πως μετά από ενδελεχή έρευνα όλα δείχνουν ότι πίσω από την κατασκευή των «Κατευθυντήριων Λίθων» βρίσκεται ο ιδρυτής του CNN, Τεντ Τέρνερ που ίσως μάλιστα να είναι και ο R.C.Christian. Επίσης παρουσιάζει στοιχεία που συνδέουν το δημιούργημα στην Τζώρτζια με το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο το Μπούρι Καλιφά στο Ντουμπάι. Επίσης, με αναφορά σ' αυτό το περίεργο μνημείο ξεκινάει και τελειώνει η ταινία-ντοκιμαντέρ «Endgame: Blueprint for global enslavement», του ανεξάρτητου Αμερικάνου δημοσιογράφου Άλεξ Τζόουνς, η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2006.


Όπως είναι φυσικό τα μηνύματα στις πλάκες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ενώ το μνημείο έχει πέσει πολλές φορές «θύμα» βανδαλισμού. Μάλιστα υπήρξαν και κάποιοι που απαίτησαν να καταστραφεί η «ταφόπλακα της ανθρωπότητας» αλλά η πολιτεία απέρριψε το ενδεχόμενο καθώς πάνω απ' όλα αποτελεί μια πηγή που αναβλύζει δολάρια καθώς χιλιάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην πολιτεία για να δουν το αμερικάνικο Στόουνχετζ.



Οι δέκα εντολές που αναγράφονται στις πλάκες:

  • Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000, σε συνεχή ισορροπία με τη φύση.

  • Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή, βελτιώνοντας την φυσική κατάσταση και την πολυμορφία.

  • Ενώστε την ανθρωπότητα μέσω μιας ζωντανής νέας γλώσσας.

  • Τιθασεύστε το πάθος, την πίστη, την παράδοση και όλα τα πράγματα με ψύχραιμη λογική.

  • Προστατεύστε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και δίκαια δικαστήρια.

  • Αφήστε όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σ' ένα παγκόσμιο δικαστήριο.

  • Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.

  • Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.

  • Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας την αρμονία με το άπειρο.

  • Να μην είστε καρκίνος για τον πλανήτη - Αφήστε χώρο για τη φύση.



Ευχαριστούμε τον Βουκ για το θέμα.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Νομίζετε ότι ξέρετε τι ζώδιο είστε; Λάθος…

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στο χώρο της αστρολογίας … Αστρολόγοι υποστηρίζουν , ότι λόγω του ότι η θέση του ήλιου σε σχέση με συγκεκριμένους αστερισμούς, μετατοπίστηκε , άλλαξαν και οι ημερομηνίες, που καθορίζουν τι ζώδιο είμαστε.


Μάλιστα σύμφωνα με αστρολόγους , οι ημερομηνίες που καθορίζουν το ζώδιο και ισχύουν μέχρι σήμερα είναι λάθος καθώς λόγο της ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της Γης, τα άστρα έχουν μετατοπιστεί στον ουρανό από τότε που αναπτύχθηκε η αστρολογία.

Και αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα ζώδια είναι σχεδόν ένα μήνα λάθος.

«Η αστρολογία μας λέει ότι ο Ήλιος βρίσκεται στην τάδε θέση, ενώ η αστρονομία λέει ότι βρίσκεται σε άλλη θέση» σχολιάζει στο LiveScience o Τζο Ράο, αστρονόμος του Πλανητάριου Χέιντεν της Νέας Υόρκης και συντάκτης του Space.com.

«Ο αρχαιότερος γνωστός αστρονόμος που αναγνώρισε και υπολόγισε την κίνηση της μετάπτωσης ήταν ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, που έζησε γύρω στο 280 π.Χ» επισήμανε ο Ράο.

Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο σε αμερικανικά μέσα αυτή την εβδομάδα έπειτα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Star-Tribune της Μινεάπολις ο Πάρκε Κούνκλ, αστρονόμος του Πλανητάριου της Μινεσότα.

Ο ίδιος δηλώνει «έκπληκτος» με την εντύπωση που προκάλεσε η συνέντευξή του, αφού όσα είπε είναι γνωστά εδώ και αιώνες.

Για όσους όμως επιμένουν να διαβάζουν τα ωροσκόπια, οι νέες πραγματικές ημερομηνίες που αντιστοιχούν στα ζώδια είναι:

• Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου
• Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου - 11 Μαρτίου
• Ιχθείς: 11 Μαρτίου - 18 Απριλίου
• Κριός: 18 Απριλίου - 13 Μαΐου
• Ταύρος: 13 Μαΐου - 21 Ιουνίου
• Δίδυμοι: 21 Ιουνίου - 20 Ιουλίου
• Καρκίνος: 20 Ιουλίου - 10 Αυγούστου
• Λέων: 10 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου
• Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου
• Ζυγός: 30 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου
• Σκορπιός: 23 με 29 Νοεμβρίου
• Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου
• Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου

Η λίστα περιλαμβάνει τον Οφιούχο, έναν αστερισμό που επέλεξαν να αγνοήσουν αυθαίρετα οι Βαβυλώνιοι αστρολόγοι επειδή ήθελαν τα ζώδια να είναι 12 και όχι 13.

«Είναι τρελό» σχολιάζει ο Ράο. «Πραγματικά, έχουν εντελώς δικούς τους κανόνες».

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Γυρίζοντας τον κόσμο - Couchsurfing

Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να γυρίσουν τον κόσμο, να επισκεφθούν καινούργια μέρη, να γνωρίσουν νέο κόσμο, διαφορετικά ήθη - έθιμα και τρόπους ζωής. Ένα εμπόδιο σε τέτοιου είδους στόχους είναι φυσικά το οικονομικό. Κάπου εδώ έρχεται η ιστοσελίδα CouchSurfing για να γκρεμίσει όσο γίνεται αυτόν τον "τοίχο".



Θέλετε παραδείγματος χάριν να επισκεφθείτε και να γυρίσετε την Ολλανδία Μπαίνοντας στην σελίδα και κάνοντας την απαραίτητη αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε άτομα από την Ολλανδία, τα οποία είναι διατεθημένα να οργανώσουν τοπικά tours, να σας ξεναγήσουν, να πιείτε μαζί έναν καφέ ακόμη και να σας φιλοξενήσουν - γλυτώνοντας έτσι τα έξοδα της διαμονής σας.

Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε τέτοιου είδους ταξίδια αλλά παρ'όλα αυτά θέλετε να γνωρίσετε νέα άτομα, μπορείτε να γραφτείτε στην σελίδα και να θέσετε τους εαυτούς σας ως οικοδεσπότες σε άλλους ταξιδευτές. Βγάλτε τους για καφέ, δείξτε τα αξιοθέατα της περιοχής σας, προσφέρετέ τους τον καναπέ σας.
Όλα αυτά σίγουρα φαίνονται λίγο παράξενα σε πολλούς από εμάς। Παρ'όλα αυτά όμως αυτός ο τρόπος ταξιδιού αρχίζει και αναπτύσσεται με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί όλους είναι το θέμα της ασφάλειας. Πως ξέρεις τι άτομο θα βάλεις στο σπίτι σου; Πως ξέρεις σε τι άτομο θα μείνεις εσύ ο ίδιος; Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα τα εξηγούν οι υπεύθυνοι στον τομέα της Ασφάλειας.


Καλό σας ταξίδι...



Σχετικό Θέμα
Διαβάστε όλη την ανάρτηση