Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τους πήραν καναπέδες στη δουλειά για να... κοιμούνται

Τον ύπνο επέλεξε ως εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, η κροατική εταιρία έρευνας αγοράς «Bruketa & Zinic», αποδεικνύοντας ότι δεν ακολουθεί την πεπατημένη και επιλέγει εναλλακτικούς τρόπους για τη βελτίωση των όρων απόδοσης των υπαλλήλων της.


Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, η διοίκηση της εταιρίας μετέφερε καναπέδες στον εργασιακό χώρο και επέτρεψε στους εργαζόμενους να απολαμβάνουν λίγη ώρα ύπνου, στη διάρκεια κάθε ημέρας, τονίζεται σε δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «Croatiantimes».

«Αυτό που έχει σημασία», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρίας, Μπερνάρντα Πάρατς, «είναι να γίνεται η δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των χρονικών ορίων και βέβαια με προδιαγραφές και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας».

«Κάθε ένας από τους εργαζόμενους έχει τη δική του ''τεχνική'' για να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί στο αντικείμενό του. Οσοι το επιθυμούν, μπορούν να κοιμηθούν, για λίγη ώρα, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της απόδοσής τους», συμπλήρωσε η κ. Πάρατς.

Η ίδια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρθηκε σε ευρήματα επιστημονικών ερευνών πανεπιστημίων των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών, βάσει των οποίων ο ύπνος διώχνει την κούραση, ενισχύει τη συνείδηση, κάνει πιο «ζωντανές» τις αισθήσεις, δυναμώνει τη μνήμη και διεγείρει τη δημιουργικότητα.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δεν ήταν τρομοκράτης, αλλά το θύμα μιας αγάπης

Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός... ούτε η καταγγελία από τη μητέρα της νύφης για επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια από μέρους της κόρης της μπορεί να αποδυναμώσει τη δύναμη της αγάπης.


Μιλώντας με γεγονότα, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα, οι αρχές ασφαλείας του ρωσικού αεροδρομίου Ντομοντέντοβο σταμάτησε μία τριαντατριάχρονη Ρωσίδα, επειδή είχαν την πληροφορία ότι επρόκειτο να ανατινάξει το αεροπλάνο.

Η νεαρή γυναίκα θα ταξίδευε για το Μαρόκο, καθώς είχε ερωτευτεί έναν Μαροκινό και είχε αποφασίσει να τον παντρευτεί και να ζήσει μαζί του στη χώρα του.

Οι αστυνομικές αρχές δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο στις αποσκευές της και έτσι επιχείρησαν να εντοπίσουν τον άνθρωπο πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα.

Όπως αποδείχτηκε, ο φαρσέρ ήταν η 56χρονη μητέρα της 33χρονης, που δεν ήθελε το γαμπρό και κυρίως δεν ήθελε να φύγει η κόρη της από τη χώρα.

H 56χρονη γυναίκα συνελήφθη και η μέλλουσα νύφη, με λίγες ώρες καθυστέρηση, αναχώρησε για τον προορισμό που της υπέδειξε η καρδιά της.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Αληθινοί superheroes σαρώνουν τους δρόμους του Seattle

Κι όμως. Οι ήρωες των κόμικ δεν είναι χάρτινοι. Έχουν σάρκα και οστά. Το πρωί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και το βράδυ φορούν τις στολές τους και περιπολούν τις νύχτες στους δρόμους του Σιάτλ, σώζοντας κάθε αδύναμο πολίτη από τους εγκληματίες της πόλης.


Η ομάδα Real Life Superheroes συστήθηκε πριν από λίγους μήνες, προκαλώντας τον πονοκέφαλο στην τοπική αστυνομία του Seattle, καθώς περιπολούν κάθε νύχτα, προσπαθώντας να καθαρίσουν την πόλη από την εγκληματικότητα.

Thorn, Buster Doe, Green Reaper, Gemini, No Name, Catastrophe, Thunder 88, Penelope και Phoenix Jones είναι μόνο μερικοί από τους superheroes που έχουν αναλάβει δράση!

Στο site τους λένε ότι "αληθινός υπερήρωας είναι όποιος επιλέγει να ενσωματώσει τις αξίες των βιβλίων κόμικ στη ζωή του, όχι φορώντας απλώς μάσκα και κοστούμι αλλά και προσπαθώντας να πατάξει το έγκλημα από την πόλη στην οποία ζει".

Η αστυνομία πάλι έχει πολλές αντιρρήσεις για το εν λόγω κίνημα, αφού έχει δει σε μερικές περιπτώσεις τους superheroes να τραυματίζονται στην προσπάθεια τους να σώσουν πολίτες.

"Ήταν ένας ντυμένος ως Pheonix και προσπάθησε να σώσει έναν πολίτη από έναν έμπορο νακρωτικών που τον απειλούσε. Τελικά βρέθηκε μαχαιρωμένος, ευτυχώς ελαφρά και τον πήγαμε στο νοσοκομείο", λένε στην εφημερίδα Seattle Today αστυνομικοί, και προσθέτουν ότι η αληθινή του ταυτότητα φυσικά βρέθηκε αμέσως.

Ήταν ένας 22χρονος, πρώην στρατιώτης, ο οποίος τριγυρνά στους δρόμους με ένα ΚΙΑ, ως τα ξημερώματα.

Έχει μάλιστα καταγραφεί περίπτωση όπου ένας ιδιοκτήτης βενζινάδικου φώναξε την αστυνομία, όταν δύο superheroes σταμάτησαν να βάλουν βενζίνη.

"Νόμιζε πως ήταν ληστές, με τις στολές και τις μάσκες που φορούσαν. Μας τηλεφώνησε τρομοκρατημένος. Όταν πήγαμε στο σημείο, συνειδητοποιήσαμε πως απλώς ήταν μέλη αυτής της ομάδας".

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία του Seattle έχει εντοπίσει εννέα superheroes όμως δεν αποκλείει ότι θα υπάρξουν κι άλλοι.

Συνιστά πάντως να αφήνουν την καταπολέμηση του εγκλήματος στα χέρια της αστυνομίας, καθώς είναι επικίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους υπερήρωες όσο και για τους πολίτες.

"Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνώστες πολεμικών τεχνών ή πρώην στρατιώτες. Όμως δεν μπορείς να θέτεις έτσι τη ζωή σου κίνδυνο. Εδώ είναι πραγματική ζωή και όχι κόμικ", σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.




Πηγή
Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εκατοντάδες έμβρυα νεκρά σε βουδιστικό ναό

Σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει η είδηση ότι περισσότερα από 100 έμβρυα βρέθηκαν νεκρά, πεταμένα σε πλαστικές σακούλες μέσα σε βουδιστικό ναό στο κέντρο της Μπανγκόκ!



Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον χώρο, βρήκαν τα έμβρυα τυλιγμένα με εφημερίδες, στο νεκροτομείο του ναού, το οποίο προορίζεται για την αποθήκευση των σορών πριν από την αποτέφρωσή τους.

Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι το φρικιαστικό αυτό έγκλημα πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους παράνομων κλινικών αμβλώσεων.

Ένας εργαζόμενος του ιδρύματος Ποχ Τεκ Τουνγκ, μίας οργάνωσης που ασχολείται με την παροχή πρώτων βοηθειών και την περισυλλογή σορών, υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες νεκρών εμβρύων.

"Ο αριθμός που έχουμε δεχθεί μέχρι στιγμής είναι 240, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν περίπου 300 με 500 έμβρυα, δεδομένου ότι έχουμε ψάξει μέχρι στιγμής μόνο τη μισή περιοχή", πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αμβλώσεις απαγορεύονται στην Ταϊλάνδη, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου κινδυνεύει η υγεία της μητέρας ή όταν η κύηση είναι αποτέλεσμα βιασμού.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Αφαίρεσε ο ΟΗΕ τον όρο "μακεδονική" γλώσσα

Την ορολογία "μακεδονική" γλώσσα αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προκαλώντας αντιδράσεις στα Σκόπια. Εφημερίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για "ελληνικό σαμποτάζ".


Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για "ανεπίτρεπτη παρέμβαση σε έγγραφο του ΟΗΕ" όπως και ότι απέστειλε έντονο διάβημα στον Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

"Η μόνιμη αντιπροσωπεία της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στον ΟΗΕ έλαβε διαβεβαιώσεις ότι ο Οργανισμός εμμένει στις αρχές του και στον σεβασμό της εμπεδοθείσας πρακτικής όσον αφορά στη χρήση και κατονομασμό της μακεδονικής γλώσσας, ενώ υπογραμμίστηκε ότι η αποκατάσταση αυτής της ανεπίτρεπτης τεχνικής παρέμβασης θα γίνει το συντομότερο δυνατόν", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων και προσέθεσε:

"Για μία ακόμη φορά υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της χώρας να αγωνιστεί για την υπεράσπιση και προβολή της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας, ως ισότιμου μέρους των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πολιτισμών και αυτή η ανατρεπτική πράξη στον ΟΗΕ να αποτελέσει επιπρόσθετη ευκαιρία για την όλο και πιο ηχηρή προβολή των μακεδονικών εθνικών και πολιτιστικών διακριτικών, σε διεθνές πλαίσιο".

Η απομάκρυνση του όρου "μακεδονική γλώσσα" από την ιστοσελίδα http://unterm.un.org έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας με μερικές εφημερίδες να κάνουν λόγο για ελληνικό σαμποτάζ.

"Τα τελευταία είκοσι χρόνια, υπάλληλοι από μία χώρα που εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς προσπαθούν με διάφορους τρόπους να πλήξουν την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα μας. Όμως όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα για την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Η μακεδονική γλώσσα δεν μπορεί να σβηστεί. Υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει μέχρις ότου υπάρχει έστω και ένας Μακεδόνας ο οποίος μιλά την μακεδονική γλώσσα", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βάσκο Ναουμόφσκι.

Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ, έκανε λόγο για διασυρμό της χώρας μέσω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα της ονομασίας.

"Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν έχει το σθένος και την γνώση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Η εκδήλωση της αδύναμης και ανίσχυρης πολιτικής της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ είναι οι εικονικές διαμαρτυρίες ότι πρέπει να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις ή ενδεχομένως η χώρα να αποχωρήσει από τους Διεθνείς Οργανισμούς, όπου απαλείφεται ο προσδιορισμός μακεδονικός-ή-ό", είπε ο Λιούμπομιρ Φρίτσκοσκι, από τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM).

Σημείωσε επίσης πως ο όρος μακεδονικός έχει αποσυρθεί και από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο στα Σκόπια.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Έχτισαν ξενοδοχείο 15 ορόφων σε 6 ημέρες

Ένα ξενοδοχείο 15 ορόφων μέσα σε 6 ημέρες κατάφερε να “σηκώσει” κατασκευαστική εταιρεία στην Κίνα, επίτευγμα που θα μπορούσε να συγκριθεί - ίσως - μόνο με τη δημιουργία του κόσμου σε εφτά ημέρες.


Το εντυπωσιακό επίτευγμα των Κινέζων κατασκευαστών, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και έγινε πραγματικότητα, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, υλικών και φυσικά χρόνου.

Μάλιστα, το “Ark Hotel”, που κατασκευάστηκε στην Changsha της Κίνας, είναι αφενός πολύ μοντέρνας κατασκευής και αφετέρου “εξοπλισμένο” έτσι, ώστε να αντέξει σε σεισμό έως και 9 Ρίχτερ!

Το 15όροφο κτίριο έχει παράλληλα πολύ καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση, πλήρη καλωδίωση, τριπλά παράθυρα, ενώ χτίστηκε σε προχτισμένα γερά θεμέλια.

Ακόμη μία σημαντική “λεπτομέρεια”... η ολοκλήρωση της κατασκευής του, πραγματοποιήθηκε με απώλεια με μόλις 1% κατασκευαστική φθορά.



Πηγή


Διαβάστε όλη την ανάρτηση

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τελικά μπορούμε να δούμε το μέλλον

Νομίζετε ότι μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον; Τα καλά νέα είναι ότι δεν είστε τρελοί. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν και επιστημονικές αποδείξεις που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό σας.


Για τους περισσότερους, η ιδέα των υπερφυσικών φαινομένων είναι απλά σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Εντούτοις, σύμφωνα με τον Δρ. Daryl Bem, κοινωνικό ψυχολόγο, που διεξήγαγε εννιά διαφορετικά πειράματα, τα φαινόμενα αυτά έχουν πραγματική βάση.

Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν κάνει το τεστ με τις κάρτες Ζένερ (είναι οι κάρτες που έχουν το σήμα της πρόσθεσης και κυματιστές γραμμές). Όσοι το έχουν κάνει, έχουν κατά μέσο όρο μία στις πέντε σωστές απαντήσεις. Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα Psychology Today, το τεστ Ζένερ και άλλα παρόμοια, έχουν ατέλειες, γιατί «δεν βασίζονται σε 'επιστημονική έρευνα'.»

Οι μελέτες του Bem, όμως, είναι μοναδικές γιατί στηρίζονται σε παγιωμένες επιστημονικές μεθόδους και θεμελιωμένες αρχές της ψυχολογίας. Χρησιμοποίησε στοιχεία, που θεωρούνται έγκυρα και αξιόπιστα στην ψυχολογία και απλά αντέστρεψε τη χρονολογική τους σειρά.

Σε ένα τεστ που πραγματοποίησε ο ίδιος, 100 φοιτητές του Πανεπιστημίου Cornell παρατήρησαν 48 κοινά ουσιαστικά και είχαν στη διάθεσή τους 3 δευτερόλεπτα για να παρατηρήσουν και να απεικονίσουν στο μυαλό τους την κάθε λέξη, ενώ κατόπιν έπρεπε να γράψουν όσες περισσότερες λέξεις μπορούσαν να θυμηθούν. Στη συνέχεια, ένας υπολογιστής επανεμφάνισε τις μισές από αυτές τις λέξεις, τις οποίες οι φοιτητές έπρεπε να ξαναγράψουν.

Το πείραμα έδειξε πως οι φοιτητές θυμούνταν περισσότερο τις λέξεις που αργότερα τους ζήτησαν να ξαναγράψουν.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εξηγηθεί εύκολα σε επιστημονική βάση και μάλιστα χάρη στη φυσική: Ο Αϊνστάιν πίστευε πως η απλή παρατήρηση ενός πράγματος σε ένα σημείο εδώ μπορεί να επηρεάσει ένα άλλο πράγμα σε ένα άλλο σημείο, και χαρακτήριζε αυτό το φαινόμενο ως «τρομακτική ενέργεια από απόσταση».

Παρομοίως, η σύγχρονη κβαντική φυσική έχει δείξει πως τα ελαφριά σωματίδια γνωρίζουν τι βρίσκεται μπροστά τους και προσαρμόζουν αναλόγως τη συμπεριφορά τους, παρόλο που το μελλοντικό γεγονός δεν έχει συμβεί ακόμα.

Η μελέτη του Δρ. Bem θα δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση